BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.500,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AB'den nasıl destek istenir bilmiyoruz

ATSO Başkanı Serteser, Türkiye'de kurum ve kuruluşların, projelerin nasıl hazırlanacağını bilmediğini söyledi.

Abone ol

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye'de kurum ve kuruluşların, projelerin nasıl hazırlanacağını bilmemesinden dolayı yıllardır Avrupa Birliği'nden (AB) büyük destek alamadığını söyledi.


Kuzey Ege Kalkınma Ajansı (KEKA), 2010 teknik destek programının Afyonkarahisar'da tanıtılması ve kurumların söz konusu destekten azami düzeyde faydalanması amacıyla ATSO toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yaptı.


Toplantıda konuşan ATSO Başkanı Serteser, bu toplantının Afyonkarahisar ile birlikte Manisa, Uşak ve Kütahya illerinde kurum ve kuruluşlar için önemli bir toplantı olduğunu bildirdi. Teknik destek programı birinci dönem için başvuruların başladığını ve 1 Kasım 2010 tarihine kadar devam edeceğini dile getiren Serteser, başvuruda bulunan kurum ve kuruluşlara bundan sonra projelerin nasıl hazırlanacağı konusunda eğitim desteği verileceğini ve projelerin bedellerini KEKA'nın üstleneceğini söyledi.


AB'den yıllardır çok büyük projeler için destek alamadıklarını dile getiren Serteser, "Bence en büyük sorun projeleri nasıl hazırlayacağımızı bilmememizden kaynaklanıyor. Ben kurumlarımızda, belediyelerimizde proje nasıl hazırlanır konusunda iyi yetişmiş elamanlar olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla bu da bu tip destekleri daha az almamıza, daha az faydalanmamıza yol açıyor. KEKA'da 17 uzman var. Atanan yeni genel sekreter konusuna hakim birisi. Bölgemiz adına çok iyi işlere imza atacaklarını düşünüyoruz. Sizlerde proje hazırlama konusunda üzerinize düşeni yaparsanız bundan sonra AB'den daha büyük destekler alacağınıza inanıyorum." dedi.


Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini kapsayan KEKA, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, mahalli idare birlikleri, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, meslek okulları ve araştırma enstitüleri gibi kurum ve kuruluşlara yönelik olarak gerçekleştirilecek teknik destek programı kapsamında, söz konusu kurumların AB fonları başta olmak üzere, kalkınma ajansı fonları ve diğer bütün ulusal ve uluslararası destek programlarına proje yazabilme ve bu kaynaklardan yararlanabilme yeterliliklerinin arttırılması amaçlanıyor. Program kapsamında, KEKA'ya destek almak üzere başvurulması halinde ajans, destek talep eden kurumlara 2 haftalık sürelerle uzman görevlendirecek.


Toplantıya, Afyonkarahisar ili merkezi ve ilçelerinden çeşitli kamu, meslek örgütü, sivil toplum kuruluşu ve üniversite temsilcileri katıldı.