BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğde çıtayı yükseltiyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'nin ufuk ötesi bir kent olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Abone ol

Kent merkezinde başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'nin gelişmeye başladığını belirterek, yapımı devam eden otoyol projesinin 10 kilometre daha uzatıldığının müjdesini verdi.

Kentin gelişimi için birçok projenin hayata geçirildiğine dikkat çeken Akdoğan; “Artık Niğde kendi kabına sığmayan, sürekli büyüyen ve gelişen bir kent haline dönüştü. Hıdırlık mevkii birkaç yıl içerisinde tamamen doldurulacak. Önümüzdeki yıllarda bu bölgeye Hal kompleksi ve kamyon garajı yapmayı, eski sanayi bölgesini buraya taşımayı planlıyoruz. İnşaat malzemesi satıcılarını Galericiler Sitesinin yanındaki boş arsaya taşıyacağız. Dolayısıyla Hıdırlık mevkii, Gümüşler kavşağından başlayarak Terminal binasına kadar tamamen dolacak. Bu bölgede Adliye Sarayı projesi var. Onun dışında TOKİ'nin Terminal ile Polis Okulu arasında 100 dönüm arazi üzerine yapacağı 540 tane konut var” dedi.

Niğde'nin ulaşım ağı içerisinde elini güçlendirecek otoyol projesinin 10 kilometre daha uzatıldığı müjdesini veren Başkan Akdoğan; “Niğde'yi Adana ve Ankara'ya daha konforlu bir şekilde bağlayacak otoyolun yapımı için Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde projenin yeniden programa alınması sağlandı ve bununla ilgili gerekli ödenekler hazırlandı.

Proje ile Kayseri yolu üzerinde bulunan Aktaş beldesine kadar olan 10 kilometrelik kısmı programa dahil edildi. Bu da önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde Niğde Ankara arasının tamamen otoban olacağının bir işaretidir. Artık Niğde'nin, ufuk ötesi bir şehir olma yolunda ciddi mesafeler kat ettiğini düşünüyorum”
diye konuştu.