BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sokak çocukları artık meslek sahibi

Kayseri'de sokakta yaşayan çocuklara yönelik hazırlanan mesleki eğitim projesi kapsamında 21 çocuk hayata kazandırıldı.

Abone ol

Kayseri'de suça sürüklenmesi muhtemel çocuklara yönelik başlatılan 'Çocukların Mutlu Geleceği İçin umutlu Yıldız Projesi' hayata geçirildi. Mobilya döşemeciliği ve bilgisayar kursuna katılan 21 çocuk, düzenlenen törenle kurs bitirme belgesini aldı.

Çocukların her türlü olumsuz şartlardan korunması kapsamında Kayseri Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, İşkur Bölge Müdürlüğü, Kayseri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlıkları ile Ticaret Borsası Müdürlüğü temsilcilerinin işbirliği ile 'Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi' hayata geçirildi.

16-18 yaşlarındalar

Sokakta çalışan, suça sürüklenen çocukların bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini sağlıklı olarak tamamlamaları ve yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmeleri kapsamında düzenlenen proje çerçevesinde yaşları 16-18 arasında bulunan 21 çocuğa mobilya döşemeciliği ve bilgisayar kursu verildi. İşkur Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursları başarı ile bitiren 13 çocuğa 'kurs bitirme belgesi' düzenlenen törenle verildi.