BIST 9.771
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,63
HABER /  GÜNCEL

AB'den dikkat çeken Büyükada ve Osman Kavala açıklaması

Aralarında yabancıların da bulunduğu 8 kişinin Büyükada davasında tahliye edilmesiyle ilgili AB'den memnuniyet açıklaması geldi. Avrupa Birliği öte yandan FETÖ'den gözaltına alınan Osman Kavala'nın durumu için de 'endişe verici' dedi.

Abone ol

AVRUPA Birliği, Büyükada davasında tutuklu olan 8 kişinin sürpriz bir şekilde tahliye edilmesini memnuniyetle karşılarken, FETÖ soruşturmasından gözaltına alınan iş adamı Osman Kavala hakkında da 'endişe verici' açıklamasını yaptı.

Dün İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, Büyükada'da bazı insan hakları örgütlerinden temsilcilerin katıldığı toplantıya ilişkin davada 11 tutukludan 8'inin tahliyesine karar verdi. 

Konuyla ilgili Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic'in yaptığı açıklamada tahliye kararı 'ümit verici' bir haber olarak nitelendirildi. Kocijancic'in açıklamasında "Onların davaları ve pek çok gazeteci, akademisyen, insan hakları savunucusu ve diğer sivil toplum aktivisti hakkında yürütülen soruşturma ve davalar devam ederken, Türkiye’de temel hak ve özgürlüklerin desteklenmesi ve hukukun üstünlüğü alanında var olan ciddi meselelerin ele alınması için daha fazla olumlu adıma ihtiyaç bulunmaktadır" ifadeleri yer aldı.

'OSMAN KAVALA'NIN GÖZALTINA ALINMASI ENDİŞE VERİCİ'

AB Komisyonu'nun açıklamasında "İş adamı Osman Kavala’nın gözaltına alınması da masumiyet karinesi ilkesi temelinde ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi uyarınca tutuksuz yargılama uygulanarak, büyük bir hızla çözümlenmesi gereken endişe verici davaların sonuncusu niteliğindedir" denildi.

KAVALA'NIN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

Öte yandan gözaltındaki Osman Kavala’nın gözaltı süresinin 7 gün uzatıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan iş adamı Kavala'ya yöneltilen suçlama belli oldu. Kavala, 15 Temmuz'da FETÖ'nün kanlı darbe girişimini ve terör örgütü PKK'ya destek sağladığı iddiasıyla suçlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Salı günü yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin Soros'u olarak bilinen kişi çıktı ortaya. Bağlantıları ortaya çıktı. Kime ne yutturuyorsunuz? Taksim olaylarının arkasından da bu kişi çıktı. Dik duracağız ve gerekli hesabı soracağız" demişti.

Büyükada davasında flaş gelişme!

Büyükada tahliyesi Almanya için mi yapıldı?