BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,84
HABER /  EKONOMİ

ABD'de Türk işadamına rüşvet iddiası

ABD yoğurt pazarında önemli başarılara imza atan Erzincanlı işadamı Hamdi Ulukaya’nın eski eşinden şok iddia…

Abone ol

Chobani markası ile ABD yoğurt pazarında önemli başarılara imza atan Erzincanlı işadamı Hamdi Ulukaya’nın eski eşinden şok iddia… Ulukaya’nın eski eşi Ayşe Giray Chobani’nin yoğurt formülünün çalıntı olduğunu iddia etti.

Giray Ulukaya’nın formülü alabilmek için Avrupa’ya gittiğini ve 30 bin euro rüşvet verdiğini iddia etti. Ulukaya ile Giray arasında 2012 yılından bu yana Chobani hisselerinin konu olduğu bir dava da sürüyor. Giray şirkette hissesi olduğunu iddia ederken Ulukaya bunu reddediyor. Yoğurt formülüyle ilgili olarak bir açıklama yapan Chobani ise, “Söz konusu iddialar tamamen asılsızdır” değerlendirmesinde bulundu.

SADECE 5 ÇALIŞANI VARDI

Ulukaya’nın yoğurt formülü için ABD yoğurt pazarına yaklaşık 10 yıl önce giren Fage firmasından bir çalışana rüşvet verdiği Giray tarafından iddia ediliyor. 2012 yılı AdAge rakamlarına göre Chobani ABD yoğurt pazarının yüzde 47’sine sahipken Fagee yüzde 14’üne hakim pozisyonda.Reuters’a göre ABD Yoğurt pazarının yüzde 40’ının değeri 7.4 milyar dolar büyüklüğünde. Chobani 2005 yılında sadece 5 çalışanı olan bir şirketti. Şirketin şimdi sadece New York’ta 1200 çalışanı bulunuyor.