BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da Yavaş’tan YSK’ya olağanüstü başvuru

Ankara’da seçim sonuçlarına itirazda son aşamaya gelindi. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara’da seçimlerin iptali için Yüksek Seçim Kurulu’na olağanüstü başvuru yaptı. Sinan Onuş'un haberi.

Abone ol

Ankara’da seçim sonuçlarına itirazda son aşamaya gelindi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara’da seçimlerin iptali için Yüksek Seçim Kurulu’na olağanüstü başvuru yaptı.

Yavaş, YSK’ya sunduğu itiraz dilekçesinde Ankara seçimlerinde ‘tam kanunsuzluk’ olduğunu öne sürdü.

Başvuru öncesinde basın toplantısı düzenleyen Yavaş, "Sandığa yansıyan ama engellenen halk iradesine, hukuk çerçevesinde tüm haklarımızı kullanarak sahip çıkıyoruz. Demokrasimize düşen kara bir gölgenin kaldırılması için verdiğimiz mücadelenin yeni bir evresi için toplanmış bulunuyoruz. Ankara seçimlerinde tam bir harami baskını yasanmış ve adalet tecelli etmemiştir" dedi.

Mansur Yavaş, YSK'nın seçimin yenilenmesi talebini reddetmesi halinde ise Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapacaklarını tekrarladı.

'Gökçek gidecek Mansur gelecek'

Yavaş’ın basın toplantısı sürerken YSK önüne toplanan yaklaşık 700 kişi de “Gökçek gidecek Mansur gelecek” sloganı attı.

Mansur Yavaş, basın toplantısının ardından YSK önünde toplanan partililere de seslendi ve “Sevdamız Ankara, ama bilsinler ki sonuç alamazsak bundan böyle sevdamız Türkiye olacak" diye konuştu.

Yavaş, konuşmasının ardından YSK binasına giderek itiraz dilekçesini sundu. YSK önünde bekleyen kalabalık da olaysız dağıldı.

Öte yandan Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Melih Gökçek dün mazbaatasını alırken CHP’nin ilçe ve il seçim kurullarına yaptığı benzer başvurular ise reddedilmişti.