BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,13
HABER /  GÜNCEL

ABD'den vize oyunu! Bugün git 9 ay sonra gel...

ABD ile Türkiye arasındaki vize krizinin etkileri sürüyor. Sözde vize vermeye başladığını açıklayan ABD, vize için misyonlarına başvuranlara en erken 9-10 ay sonraya gün veriyor...

Abone ol

ABD vize kısıtlamasını üstü örtülü olarak devam ettiriyor. ABD Büyükelçiliği ve konsolosluklarına vize için başvuranlara en erken 9-10 ay sonrasına gün veriliyor.

NTV'nin haberine göre, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması, ABD ile Türkiye arasında yeni bir gerginliğe neden olurken, vize krizi de kısmen devam ediyor. Vize randevusu için başvuranlara aylar sonrası için randevu veriliyor. Hastalık gibi durumlarda, başvuru tarihi öne alınabiliyor. Vize randevusu için önce 160 dolar harç ödeniyor. Ardından randevu takvimi açılıyor ve bu ücret geri ödenmiyor.

KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI FETÖ'DEN TUTUKLANMIŞTI

 ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un, terör örgütü FETÖ'nün 17/25 Aralık 2013'teki kumpasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan eski polis müdürleri ve firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edilmişti. Topuz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''casusluk'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından tutuklanmıştı.

VİZE İŞLEMLERİ KARŞILIKLI ASKIYA ALINMIŞTI

Bunun üzerine ABD Ankara Büyükelçiliği, ABD’nin Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklamış, buna karşılık olarak da Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği de “ABD’deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır” açıklamasında bulunmuştu.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ 7 KASIM'DA NORMALA DÖNMÜŞTÜ!

Karşılıklı açıklamalarla zirve yapan kriz ABD Büyükelçiliği'nin 7 Kasım'daki "Misyonlarımızda vize işlemleri tekrar başladı" açıklamasıyla çözülme evresine girmişti. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği de ABD'deki vize işlemlerini tekrar başlatmıştı.

ABD Büyükelçiliği'nden vize mesajı

Amerika vize vermeyi neden durdurdu? ABD vizeleri kararı