BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.494,64
HABER /  DÜNYA

Amerika vize vermeyi neden durdurdu? ABD vizeleri kararı

ABD vize vermeyi bir başkonsolosluk görevlisinin tutuklanması üzerine durdurdu. Peki Amerika'nın vizeleri durdurmasına sebep olan Metin Topuz kimdir, FETÖ ile bağlantısı nedir o bir casus mu?

Abone ol

ABD vize vermeyi Başkonsolosluk görevlisi Metin Topuz'un tutuklanmasının ardından aldı. Peki kimdir bu Metin Topuz neden tutuklandı?

Geçtiğimiz günlerde İstanbul  Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün 17-25 Aralık 2013'teki kumpasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında dava açılan eski polis müdürleri Yakup Saygılı, Nazmi Ardıç, Mahir Çakallı ve Mehmet Akif Üner ve firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edilen ABD'nin  İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, gözaltına alınmıştı.

5 Ekim 2017 perşembe günü de Metin Topuz çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Metin Topuz'u, ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askerî casusluk maksadıyla temin etmek'' ve '' Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından tutukladı. Yani ABD elçilik görevlisi casuslukla itham edildi.

Metin Topuz ile Zekeriya ÖZ arasındaki görüşmeler : Metin Topuz FETÖ firarisi Zekeriya Öz ile irtibatlı olduğu için gözaltına alınmıştı. İddiaya göre Metin Topuz ile Zekeriya Öz arasında çok fazla sayıda telefon görüşmesi gerçekleşmişti.

Kimdir bu Metin Topuz? Amerika vizeyi onun için durdurdu