BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.423,80
HABER /  DÜNYA

Barzani'den herkesi ters köşeye yatıracak plan

Mesud Barzani referandumun iptal edimyeceğini söyledi. Peki bundan sonra ne olacak? Barzani'nin herkesi şaşırtan planını Habertürk gazetesi Nagihan Alçı köşesinde yazdı.

Abone ol

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'ya göre, Mesud Barzani Kuzey Irak'ta 1 kasımda yapılacak seçimlere girmeyip oğlunu aday gösterecek.

Ankara-Erbil ilişkileri çok kritik bir eşikte. Bundan sonra Barzani yönetiminin planı ne olacak? Merak edilen soruların yanıtlarını arayanlardan birisi de Habertürk yazarı Nagehan Alçı oldu.

Bölgede kendisini şimdiye kadar yanıltmamış kaynaklarından edindiğini söylediği bomba iddiayı köşesinde aktaran Alçı, yazısında şu ifadelere verdi:

AKIL HOCALIĞI YAPMAYA DEVAM EDECEK

"(...)En yakınlarından aldığım bilgi, Barzani’nin 1 Kasım seçimlerine girmeyip yerine büyük bir olasılıkla oğlu Mesrur Barzani’yi göstereceği yönünde. Seçimlerden sonra da siyaseti bıraktığını ve referandumu askıya aldığını açıklayacak.

Neden yıllardır hayalini kurduğu başarıyı yakalamışken bunu yapsın? Bu soruyu elbette ben de sordum. Aldığım cevap şuydu: Zaten 1.5 yıl önce siyaseti bırakacağını açıklamıştı. Şimdi bir planı işletiyor. “Benden sonrakilere bağımsızlık için yetki bıraktım” diyecek ve aktif siyaseti bırakacak.

Siyaset bir meslek değil, hayatın ta kendisidir, hele liderler için. O nedenle hem de böyle bir dönemde Barzani sembolik olarak çekilecek ve öğrendiğim kadarıyla arka planda durup akıl hocalığı yapmaya devam edecek. Bir nevi “kurucu baba” olmak, siyaset üstüne çıkmak için hazırlanıyor çizilen resme göre. Farklı ülkelere gidecek, ilişkileri düzeltmeye çalışacak vs...