BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.398,26
HABER /  DÜNYA

ABD'den Türkiye'ye Suriye cevabı

Türkiye'nin tepkisi üzerine ABD twitter üzerinden yapılan açıklamada "Suriye'deki krizin tek çözümü Cenevre prensiplerine uygun siyasi bir uzlaşmadır" denildi

Abone ol

Türkiye ile ABD arasındaki "Suriye ile müzakere" tartışması büyüyor. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Eninde sonunda müzakere etmek zorunda kalabiliriz" şeklindeki açıklamalarına Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Başbakan Davutoğlu'nun tepki göstermesi üzerine bugün ABD Ankara Büyükelçiliği'nin twitter hesabı üzerinden cevap verildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Suriye ile müzakere edebiliriz" açıklamasından sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Müzakere edecek ne var" diye konuşmuştu.

ABD'nin Suriye ile müzakere etme ihtimaline Başbakan Davutoğlu ise, " Batıdan sesler duyuyoruz 'Esed'le müzakere edilmeliymiş' O sıktığınız el tarih boyunca insanlık hafızasından silinmeyecek. Ha Hitler'in, ha Miloseviç'in, ha Karaciç'in, ha Saddam'ın ha Esed'in eli sıkılmış" diye sert tepki gösterdi.

ABD ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Bu açıklamaların ardından bugün ABD Ankara Büyükelçiliği twitter hesabından açıklama yapıldı. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, "ABD hükümeti tutarlı bir tutum sergilemiştir. Suriye'deki krizin tek çözümü, Cenevre prensiplerine uygun bir siyasi uzlaşmadır" denildi.

Elçiliğin resmi twitter hesabından Suriye ile ilgili ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin sözlerine yönelik tepkilerle ilgili "ABD'nin konumu nettir ve değişmemiştir" ifadesi kullanıldı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin "Suriye'de Esad için bir gelecek yoktur. Binlerce insanını öldüren birinin, ülkenin geleceğinde rol alma meşruiyeti yoktur" sözleri hatırlatılarak şöyle denildi:
"ABD hükümeti tutarlı bir tutum sergilemiştir. Suriye'deki krizin tek çözümü, Cenevre prensiplerine uygun bir siyasi uzlaşmadır."