BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.465,19
HABER /  DÜNYA

ABD’den Ricciardone açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası Türk basınında Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’y...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası Türk basınında Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’ye ilişkin haberlerin çıkması üzerine yazılı bir açıklama yayınladı.
Yaptığı yazılı açıklamada bazı Türk medya unsurları tarafından ABD Büyükelçisi, diğer ABD’li yetkililer, uluslararası medya temsilcileri ve Amerikan vatandaşları ile gruplarına yönelik sürekli yapılan asılsız iddiaları son derece rahatsız edici bulduklarını belirten Psaki, “Amerikan yetkililerine yönelik bu tarz iddialara ilişkin endişelerimizi Türk yetkililere bildirdik. Türk yetkililer, Büyükelçi Ricciardone de dahil olmak üzere Amerikan yetkililerine yönelik bu tarz yanlış suçlamalara itibar etmedikleri konusunda bizi temin ettiler. Türk hükümetinin görüşleriyle ilgili daha detaylı sorular için sizleri Türk hükümetine yönlendiriyorum” ifadelerine yer verdi.
(İHA)