BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ABD'den PYD iddiaları için flaş açıklama!

ABD Büyükelçiliği, yaptığı açıklamada "Suriye’de Demografiyi değiştirme çabalarının karşısındayız" dedi.

Abone ol

ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği Twitter hesabından yaptığı açıklamada PYD’nin, IŞİD’ten ele geçirdiği bölgelerde Arap ve Türkmenleri kovduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Elçilik’ten yapılan açıklamada “Bölge demografisini kalıcı olarak değiştirme çabalarının karşısındayız, mültecilerin evlerine güvenli şekilde dönebilmelerini istiyoruz.” denildi.

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Halep’in doğusunda savaşan Türkmen gruplardan Mıntıka Şarki (Doğu bölgesi) Komutanı Zekeriya Karslı ve Cephe Suvvar Tel Abyad Komutanı Doktor Ömer Dede, Al Jazeera’ya yaptıkları açıklamalarda PKK'nın Suriye kolu YPG'nin silahlı kanadı PYD’nin Arap ve Türkmenleri, ele geçirdikleri bölgeleri terk etmeye zorladığını söylemişti.

“SİVİLLERİ HEDEF ALMIYORUZ”

ABD Büyükelçiliği koalisyon uçaklarının sivil heddefleri bombaladığı iddialarına ise şu yanıtı verdi;
“ABD’nin keyfi ya da kasten sivilleri hedef alan hava saldırıları düzenlediğine dair medyada çıkan haberler kesinlikle yanlıştır. Hava saldırılarımız IŞİD’i hedef almıştır, PYD dahil olmak üzere IŞİD ile savaşan çeşitli Suriyeli gruplara destek verme amaçlıdır. IŞİD hedeflerini çok katı bir süreç sonunda belirlemekteyiz, bu hedeflerin varlığı hava saldırıları öncesinde teyit edilmek zorundadır.”