BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.487,76
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

ABD'den Kılıçdaroğlu'na şok!

CHP heyetinin ABD'ye yapmak istediği ziyaret için beklenen cevap gelmedi.

Abone ol

CHP aylar öncesinden ABD gezisini planlamıştı. Fakat Kasım ayına sayılı gün kala bu ziyaret CHP’nin gündeminden şimdilik düşmüş oldu.

Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti, ‘planladığı düzeyde temas organizasyonu’ sağlanamaması nedeniyle iptal edildi. ‘Planlanan düzeyde temas’ ifadesiyle hangi makam ve isimlerin kastedildiğine açıklık getirilmedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD gezisinde plan değişti. Parti yönetimi, “ABD ziyaretine ilişkin, planlanan düzeyde temas organizasyonu sağlanamadığı” gerekçesiyle, gezinin ertelenmesine karar verdi.

LOĞOĞLU BİLGİYİ DOĞRULADI

Akşam'ın haberine göre, Gelişmelere ilişkin doğrulama ise seyahat süreci, takvim ve temas trafiğiyle bizzat ilgilenen CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’ndan geldi. Loğoğlu;

"Ziyaret çerçevesinde bizim istediğimiz düzeyde temas planlamasını yapamadık. Şu anda Amerika’daki konjonktürel siyasi tablo buna uygun değil. Bilindiği gibi Amerika siyaseti Demokrat Başkan Barack Obama ile Cumhuriyetçiler arasındaki bütçe gerilimi, hükümetin kepenk kapatması (Shut Down) ve 17 Ekim’e kadar borç tavanının artırılıp artırılmaması (bununla bağlantılı bir şekilde temerüte düşüp düşmemesi) ile uğraşıyor.

Uluslararası konjonktürün hareketliliği de zaten malum. Bu çerçevede ABD’ye yapılacak Kasım ayı veya daha sonrası için bir gezi gündemimizden düşmüş durumdadır. Yani net bir şekilde söyleyebilirim ki, Sayın Genel Başkanımız ABD’ye gitmeyecek. Bugünden bir projeksiyon yaparsak ancak 2014 yılının Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlerinden sonrası için bir olasılık görülebilir.

KULİSLER HAREKETLENMİŞTİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ABD’de bir dizi temasta bulunacağı bilgisinin medyaya yansımasının ardından siyasi kulisler hareketlenmiş ve geziye çeşitli anlamlar yüklenmişti. Ziyarette kimlerle temas kurulacağı konusu ise yanıtı en fazla aranan soruların başında yer almıştı. Son gelişmeler üzerine edinilen bilgilere göre ise 2013’ün sonuna kadar Kılıçdaroğlu’nun ajandasında hiçbir yurtdışı seyahati bulunmuyor.