BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

ABD'den Bingazi'ye en üst düzey ziyaret

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman, Libyalı isyancılarla görüşmelerde bulunmak üzere üç günlüğüne Bingazi'ye gitti.

Abone ol

ABD hükümeti, Libya'nın Bingazi kentine isyancılarla görüşmelerde bulunmak üzere bugüne kadarki en üst düzey yetkilisini gönderdi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman, Libya'nın doğusunu kontrol altında tutan Geçici Ulusal Konsey ile bir araya geldi.

Ziyaret, Feltman'ın makamı tarafından ABD'nin isyancılara verdiği desteğin bir işareti olarak nitelendi.

Ziyaret sırasında ABD yönetimi tarafından yapılan açıklamada Albay Muammer Kaddafi'nin görevden inmesi çağrısı yinelendi.

Libyalı isyancılar bir hafta önce Washington'u ziyaret etmiş, fakat Libya'nın meşru hükümeti olarak tanınma taleplerine olumlu yanıt alamamışlardı.

Bunun yerine Başkan Barack Obama, Geçici Ulusal Konsey'i Libya halkıyla teması sağlayan ''güvenilir ve meşru'' bir muhatap olarak tanımlayarak desteğini göstermiş, ve Albay Kaddafi'nin iktidarı terketmesinin kaçınılmaz olduğunu söylemişti.

Aralarında Fransa, İtalya ve Katar'ın da bulunduğu bir dizi ülke, diplomatik alanda Kaddafi hükümeti yerine Bingazi merkezli Geçici Ulusal Konsey'i tanıdıklarını açıklamış bulunuyorlar.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman, üç günlük ziyareti boyunca, en başta isyancıların lideri Mustafa Abdül Celil olmak üzere, Geçici Ulusal Konsey'in önde gelen üyeleriyle görüşecek.

Bundan önce Avrupa Birliği'nin dışişlerinden sorumlu yetkilisi Catherine Ashton da Bingazi'de bir büro açma kararı aldıklarını duyurmuştu.