BIST 10.725
DOLAR 32,25
EURO 34,97
ALTIN 2.430,30
HABER /  GÜNCEL

ABD'de kapitalizm karşıtlarıyla polis çatıştı

California'nın liman kenti Oakland'daki eylemler sırasında limanı işgal ederek tüm faaliyetleri durduran göstericilere karşı polis göz yaşartıcı gaz kullandı.

Abone ol

ABD'nin en işlek limanlarından birinin bulunduğu California'nın Oakland kentinde Wall Street İşgalcileri grubuna bağlı eylemcilerle polis arasında çatışma çıktı.

Polis göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanırken, üzerlerine şişe ve taş atılarak karşılık verildi.

Çatışma, ''iş dünyasında aç gözlülüğe'' karşı düzenlenen eylem gününü izliyor.

Kapitalizm karşıtları Oakland'ın merkezinde yürüyüş düzenleyerek, limandaki faaliyetleri durdurdu.

Aralarında öğretmenlerin de bulunduğu Oakland'daki yüzlerce memur, gösteriye katılarak grev çağrılarına destek verdi.

Göstericiler yürüyüş güzergahı üzerinde, geçen hafta bir eylemcinin polisle yaşanan çatışmada ciddi biçimde yaralandığı noktada trafiği durdurdu.

Amerikan ordusu gazisi 24 yaşındaki Scott Olsen, Oakland'da bir hastanede tedavi altında.

Yaralanma olayı ardından San Francisco Körfezi'ndeki liman kenti Oakland, Wall Street İşgalcileri'nin ABD çapında düzenlediği gösteriler arasında en çok dikkat çeken eylemlere sahne oluyor.

Liman işgali konusunda polisten yapılan açıklamada, yaklaşık 4500 kişiden oluşan bir grubun Oakland Limanı'na yönelerek limanın kapanmasına sebep olduğu belirtildi.

Bazı göstericiler yirmi bin kişinin eyleme katılığını belirtiyor.

Wall Street'i İşgal eylemleri çerçevesinde New York'ta 100 kadar savaş gazisi üniformalarıyla borsa binasının önünde toplandı.

Boston'da üniversite öğrencileri ve sendikalılardan oluşan kalabalık bir grup, Merkez Bankası önünde toplanarak öğrenci borçlarını protesto etti.

Philadelphia'da ise Amerika'nın en büyük iletişim şirketlerinden Comcast'in binasında oturma eylemi yapan göstericilerden dokuzu polis tarafından gözaltına alındı.