BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

ABDde ham petrol fiyatı geriledi

ABD ham petrolünün varil fiyatı, ABD'den ekonomiye ilişkin açıklanan verilerin iyi olmaması nedeniyle 48 dolara geriledi.

Abone ol Uluslararası piyasalarda ABD ham petrolünün varil fiyatı, ABD'den ekonomiye ilişkin açıklanan verilerin iyi olmaması nedeniyle 48 dolara geriledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile Rusya ve Ukrayna arasındaki doğal gaz anlaşmazlığı yüzünden dün 50 doların üzerine çıkan ABD ham petrolünün varil fiyatı şubat ayı teslimi bugün 22 sent düşerek 48,36 dolara geriledi.

Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 50,80 dolardan işlem görüyor.

Petrol fiyatlarının düşmesinde ABD'de dün bekleyen konut satışları ile fabrika siparişleri düştüğünün açıklanması etkili oldu.

Piyasa uzmanları, petrol piyasasının, ABD Enerji Bakanlığının haftalık ham petrol stokları ve işsizlik verilerini açıklamasını beklediğini söyledi.

Orta Doğu'daki gerginlik, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) arzı kısması ve Rusya ile Ukrayna arasındaki doğal gaz anlaşmazlığı, 19 Aralıkta 32,40 dolara kadar inen petrol fiyatının yaklaşık yüzde 50 artmasına yol açtı.