BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  GÜNCEL

ABD Zarrab davası üzerinden yeni oyuna hazırlanıyor!

Reza Zarrab üzerinden Türkiye bankacılık sistemine operasyon çekmeye çalışan ABD, şimdi de İran havayolu şirketi Mahan Air üzerinden yeni bir ABD yaptırımlarını delme soruşturması açmaya hazırlanıyor...

Abone ol

ABD, sanıklıktan tanıklığa geçirdiği Reza Zarrab üzerinden Türkiye'ye yeni bir operasyon çekmeye hazırlanıyor... Dün, Zarrab dava dosyasına 495 sıra numarasıyla giren yeni bir gizli dosya girdiği ve ABD yargısının yeni bir iddianamenin hazırlıklarını yaptıkları ortaya çıkmıştı. Habertürk yazarı Serdar Turgut ise "Zarrab’ın tanıklık yaptığı davada birçok defa adı geçen İran’ın uçak şirketi Mahan Air bağlamında Türkiye’ye yeni bir yasal oyun oynamaya hazırlanıyorlar" iddiasında bulundu.

Serdar Turgut, "Mahan Air, İran’ın Suriye’deki milis kuvvetlerine silah ve yardım taşıyan, ayrıca Hizbullah’a teçhizat gönderilen şirket olarak tanımlandığından eğer yasal bir süreç başlatılırsa Türkiye o dosyada İran’ın bölgedeki yayılmacı faaliyetlerine destek veren ülke olmakla suçlanmaya çalışılacak" dedi.

YENİ BİR YAPTIRIM DELME DAVASI: Salı günkü Wall Street Journal Gazetesi’nin birinci sayfasında çıkan haberde, Amerikan yönetimi tarafından yaptırımlar kapsamına alınmış Mahan Air'in,  uçakları için yedek parça ve diğer aletleri Türk şirketleri aracılığıyla edindiği ileri sürülüyordu. Turgut, "Yani bir yaptırım delme iddiası daha yapılıyor ve bu bağlamda yasal adımlar atılmasına hazırlanıldığı söyleniyor. Konuyu sorduğum Amerikan kaynakları, bu gelişmenin olabileceğinin Amerikalı yetkililer tarafından Türk yetkililere söylenmiş olduğunu iddia ettiler" ifadelerini kullandı. 

Serdar Turgut'un yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN

Zarrab davasında yeni gelişme gizli dosya ne?