BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

ABD sonsuza kadar Irak’ta

ABD Başkanı George Bush’un sonsuza kadar Irak’ta kalmalarını sağlayacak gizli planını İngiliz The Independent gazetesi ortaya çıkardı.

Abone ol

ABD’nin Irak’ı kontrolü altında tutmaya yönelik gizli planına göre, Bush, Irak’ta 50 askeri üste sürekli bulunma, hava sahasını tümüyle kontrol altına alma ve bütün Amerikan askerlerine hukuki dokunulmazlık sağlamak için Bağdat’ta bir anlaşma müzakere ediyor.
Anlaşmaya varılması halinde, ABD Irak’ta istediği operasyonu yapabilecek, Iraklıları istediği gibi tutuklayabilecek ve Irak yasalarından etkilenmeden hareket edebilecek. Ancak Iraklı yetkililer, bunun Irak’ı iyice istikrarsızlaştırarak ülkede sonu olmayan çatışmalara temel hazırlamasından çekiniyor.

The Independent, Bush’un bu planı başkanlık süresi sona ermeden yürürlüğe koyarak 2003’te başlatılan işgal hareketinin sonucunun zafer olduğunu ilan etmek istediğini de savundu.ABD’nin bu ağır taleplerini içeren anlaşmanın gizli tutulmasının başarıldığını kaydeden gazete, bu haberi yayımlamasının Irak’ta bazı kesimlerin intikam saldırılarını artırabileceği tahminine de yer verdi.