BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,60
ALTIN 2.408,99
HABER /  GÜNCEL

ABD: Silahsız siyahı vuran polise yeni soruşturma

ABD Adalet Bakanlığı, Milwaukee'de Nisan ayında silahsız siyah bir adamın beyaz bir polis tarafından vurularak öldürülmesiyle ilgili federal soruşturma açacaklarını açıkladı. Savcılık, polis memuruna herhangi bir suçlama yöneltmeyeceğini belirtmişti.

Abone ol

ABD Adalet Bakanlığı, Milwaukee'de Nisan ayında silahsız siyah bir adamın beyaz bir polis tarafından vurularak öldürülmesi olayı hakkında federal soruşturma açılacağını açıkladı.

Açıklama, yerel savcılık makamının polis memuruna herhangi bir suçlama yöneltmeyeceğini belirtmesini izliyor.

Savcılık, polis memuru Christopher Manney'in Dontre Hamilton karşısında "kendini savunduğunu" belirtmişti.

Dontre Hamilton'ın ailesi savcılık makamının kararına öfkeyle karşılık vermiş, ancak buna tepki olarak yapılacak protesto gösterilerinin barışçıl bir hava içinde geçmesi çağrısında bulunmuştu.

Dontre Hamilton, bir Starbucks kafesindeki çalışanların polisi arayarak Hamilton'ın parkta uyumasını şikayet etmesi üzerine başlayan olaylar sonucunda hayatını kaybetmişti.

Polis memuru Christopher Manney, Hamilton'ın gözaltına alınmaya karşı direndiğini, kendisine vurduğunu, karşılıklı yumruklaştıklarını söylemişti. Bunun akabinde Manney, Hamilton'ı tam 14 kez vurmuştu.

Ailesi, Hamilton'ın şizofreni hastası olduğunu ve son dönemde ilaçlarını almayı ihmal ettiğini belirtmişti.

Dontre Hamilton'ın öldürülmesi olayıyla ilgili açılacağı duyurulan federal soruşturma, ABD'de iki siyahın polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protesto olaylarını izliyor.

ve ölümleriyle ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir polis memuru suçlu bulunmadı.