BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.412,07
HABER /  GÜNCEL

ABD: İki beyaz polisin görevden alınması isteniyor

ABD'nin Michigan eyaletinde bir siyahı döverek gözaltına alırken görüntülenen iki beyaz polisin görevden uzaklaştırılması isteniyor. Görüntülerde beyaz polislerin, yere yıktıkları zanlının başını defalarca yumrukladığı izleniyor.

Abone ol

ABD'nin Michigan eyaletinde bir siyahı gözaltına alırken dövdükleri görüntülenen iki beyaz polisin görevden uzaklaştırılması isteniyor.

57 yaşındaki Floyd Dent, Ocak ayında Inkster'de trafik ışığında durduğunda gözaltına alınmıştı.

Yayımlanan video görüntülerinde beyaz polislerin, yere yıktıkları Dent'in başını defalarca yumrukladığı izleniyor.

Detroit Free Press gazetesi, polisin Dent'i kırmızı ışıkta geçmesi ardından durdurduğunu yazdı.

Polisin ilk raporunda Dent'in direndiği ve polisleri ısırdığı yazıldıysa da, video görüntüleri bu ifadeleri yalanlar nitelikte.

Floyd Dent, beyaz polislerin kendisini yumrukladığı görüntüleri yayımlayan WDIV televizyon kanalına, "Hayatta olduğum için şanslıyım. Bence boğazımı sıktıkları sırada beni öldürmeye çalışıyorlardı. Soluk alamaz hale gelmiştim." dedi ve polise sürekli "Nefes alamıyorum" diye yalvardığını anlattı.

Yıllarca Ford şirketinde çalışan Dent, yüzüne ve başına aldığı darbeler yüzünden iki gün hastanede yattı.

Polis Dent'i önce saldırganca davranmak, gözaltına alınmaya direnmek ve kokain bulundurmakla suçladı.

Polis Dent'in Cadillac'ının yolcu koltuğu altında kokain bulduğunu söylerken, Dent uyuştucuları polisin yerleştirdiğini savundu.

Sicili temiz olan Floyd Dent hakkında saldırganca davrandığı ve gözaltına alınmasına direndiği suçlamaları geri çekildi.

Son haftalarda Missouri eyaletindeki Ferguson kentinde ve New York'ta yaşanan olaylarda, polisin siyah zanlılara tutumu büyük tepki ve yankı yaratmıştı.

Inkster Emniyet Müdürü Vicki Yost, Michigan eyalet polisinin olayı soruşturduğunu ve olaya adları karışan polislerin zorunlu izne gönderildiğini açıkladı.

Detroit kentinin mahallelerinden biri olan 25 bin nüfuslu Inkster'de yaşayanların % 73'ü siyah.