BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.428,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

2015 genel seçimlerinde CHP'de 'Sarıgül' ayrılığı

2015 genel seçimleri öncesi CHP'de milletvekili adaylarının belirleneceği ön seçim Pazar günü CHP kulislerinde Sarıgül'ün iddialı olduğu 2. bölgeden seçilmesini istemeyen bir kadro var...

Abone ol

2015 genel seçimleri sonuçlarının tahmin edilmeye çalışıldığı bugünlerde CHP'de gözler Mustafa Sarıgül'e çevrildi CHP'de en dikkat çekici yarış ikinci bölgede Bu durumda gözler 2. Bölgenin en iddialı ismi olan Mustafa Sarıgül'e çevrildi Fakat CHP kulislerine bakılırsa, parti içinde Sarıgül'ün seçilmemesi için uğraşan bir kadro var...

Birinci bölgeye nazaran oy oranının daha düşük olduğu İstanbul’un ikinci ve üçüncü seçim bölgelerinde  CHP üyeleri pazar günü sandık başında olacak. 

PEKİ SARIGÜL NE YAPIYOR?

CHP’nin son İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül 2. bölgede yarışan adaylardan... Al Jazeera'nın hazırladığı CHP analizine göre Sarıgül, parti merkezlerinde toplantılar yerine parti dışında mekanlarda üyelerle buluşuyor.

SARIGÜL EN ÇOK HARCAMA YAPAN ADAY ADAYI

Ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. En çok harcama yapan aday adayı olarak dikkat çekiyor.

sarigul.20150326103055.jpg

CHP İÇİNDE SARIGÜL'Ü İSTEMEYEN KADRO...

Al Jazeera'nin haberinde ifade ettiği bilgilere göre, 2. Bölgede CHP içerisinde bir grubun tüm enerjisini Mustafa Sarıgül’ün seçilmemesi için harcadığı iddia ediliyor Mustafa Sarıgül’ün ilk beşe girip giremeyeceği konusunda Al Jazeera, görüştüğü CHP üyelerinin de ikiye bölünmüş durumda olduğunu ileri sürdü.

CHP İSTANBUL 2. BÖLGE HANGİ İLÇELERİ KAPSIYOR?

2011 seçimlerinde CHP ikinci bölgede yüzde 29, üçüncü bölgede yüzde 31 oranında oy aldı. CHP’nin 2. Bölgesi Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sarıyer, Sultangazi, Şişli ve Zeytinburnu ilçelerini kapsıyor. Bu bölge CHP 2011’de bölgeden dokuz milletvekili çıkarmıştı.

CHP 2. BÖLGEDE YARIŞAN ADAYLAR KİMLER?

2. bölgede yarışan adaylardan bazıları Mustafa Sarıgül, Aykut Erdoğdu, Haluk Eyidoğan, Ercan Karakaş, Melda Onur, Mehmet Sevigen, Şinasi Öktem, Çetin Soysal, Dursun Çiçek. 

İLK BEŞE GİREN TBBM'Yİ GARANTİLİYOR

2015 Haziran seçimlerinde 1,3,5 ve 7. sıralara genel merkez aday atayacak. 113 adayın mücadelesi 2011 seçimleri baz alındığında seçilmesi muhtemel ilk beş sıra için. Yani ilk beşe giren TBMM yolunu garantiliyor. İlk beşe giremeyenler CHP’nin oylarını artırmasını bekleyecek.