BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  GÜNCEL

ABD düğmeye bastı

Irak’ın kuzeyinde bulunan birçok bölgeyi ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün yönünü başkent Bağdat’a çevireceği ihtimali üze...

Abone ol

Irak’ın kuzeyinde bulunan birçok bölgeyi ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün yönünü başkent Bağdat’a çevireceği ihtimali üzerine ABD, Irak Büyükelçiliğini boşaltma kararı aldı.
Irak’ın kuzeyindeki Musul kentinden başlayarak ele geçirdiği alanları genişleten IŞİD’in yeni hedefinin başkent Bağdat olması bekleniyor. Irak Merkezi Hükümeti başkente karşı olası bir saldırıya karşı hazırlanırken ABD de kendi büyükelçiliğini güvenlik sebepleriyle boşaltma kararı. Yaklaşık 5 bin 300 kişinin çalıştığı büyükelçilik personelinin büyük bir kısmının boşaltılması için işlemlere başlandığı açıklandı.
Tam olarak kaç kişinin büyükelçilikten ayrılacağı açıklanmazken, personelin birçoğunun havadan bölgedeki Ürdün, Basra, Erbil gibi bölgelere gönderileceği ifade edildi.
IŞİD, ülkenin güneyindeki Samarra şehrini ele geçirmiş ve başkent Bağdat’a 100 km’ye kadar yaklaşmıştı. IŞİD liderlerinin militanlarına, “Bağdat’a saldıracağız. Hazırlanın” diyerek seslendiği ses kayıtlarının ortaya çıkmasıyla da olası bir Bağdat saldırısı ihtimaline kesin gözüyle bakıldığı ifade edildi.
(İHA)