BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  DÜNYA

ABD Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Yaşareviç ve ona yardımcı olduğu düşünülen 2 kişi, suçlamaları reddetti.

Abone ol

ABD'nin Saraybosna Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı düzenlediği iddia edilen Mevlid Yaşareviç ile ona yardım ettikleri düşünülen 2 kişi, suçlamaları kabul etmedi.

Büyükelçilik binasına 28 Ekim 2011'de uzun namlulu silahla ateş açmak ve bir polisi yaralamak suçlamasıyla tutuklu yargılanan Yaşareviç ile ona yardımcı oldukları öne sürülen Emrah Foynitsa ve Munib Ahmetspahiç, hakim karşısına çıktı.

Zanlılar, haklarındaki ''terör saldırısı düzenleme ve saldırıya yardımcı olma'' suçlamalarını reddetti.

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Yaşareviç'in avukatı Senad Dupovats, müvekkilinin ABD Büyükelçiliği binasına ateş açarak suç işlediğini ancak etrafta bulunan vatandaşlara zarar vermediğini, dolayısıyla terör saldırısında bulunmadığını savundu.

Bosna Hersek Savcılığı Sözcüsü Boris Grubeşiç ise yakın zamanda mahkemeye, söz konusu olaydan sorumlu tutulan 3 kişinin, terör saldırısı planladığı ve gerçekleştirdiğine ilişkin 100'e yakın kanıt sunulacağını söyledi.

ABD'nin Saraybosna Büyükelçiliği'ne 28 Ekim 2011'de ateş açan Mevlid Yaşareviç, burada görev yapan bir polisi yaralamıştı. Yaklaşık 30 dakika elindeki otomatik tüfekle aralıklarla büyükelçilik binasına ateş eden Yaşareviç, keskin nişancılar tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirilmişti.