BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.438,81
HABER /  GÜNCEL

AB ülkeleri için vize müjdesi

Avrupa Birliği Bakanlığı Müşaviri Tuna Bekleviç, "34 yıl içerisinde Avrupa'ya gitmek için vize derdinden kurtulacağız'' dedi.

Abone ol

Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencilerinin davetlisi olarak Çankırı'ya gelen AB Bakanlığı Müşaviri Tuna Bekleviç, Panera isimli işletmede düzenlenen sohbet toplantısında, Türkiye'nin kılcal damarlarına kadar inebilmek için birçok yere seyahat yaptığını söyledi.

Türkiye'nin kendi insanı için reform yaptığını dile getiren Bekleviç ''AB'yi bir diyetisyen olarak düşünelim. Biz de Türkiye olarak bu diyetisyenin standartlarına uyan fit bir ülkeyiz. Avrupa Birliği'nde Türkiye kadar reform yapabilen başka bir ülke yok'' diye konuştu.

Avrupa'ya vizesiz girebilmek için önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Bekleviç, şunları kaydetti:

''Türkiye 5 Kasım 1980'den önce Avrupa'nın büyük ülkelerine vizesiz gidebiliyordu. Darbe olması bizim için büyük şanssızlık oldu. Avrupa vize uygulamasını getirmek için fırsat kolluyordu. Bu durumdan istifade ederek vizeleri getirdiler. O dönem siyasette yapılan kısır çalışmalar yüzünden bugün Türkiye Avrupa'ya vizesiz gidemiyor. Darbecilerin attığı kazığı biz şimdi çıkarmaya çalışıyoruz. Allah nasip ederse 3-4 yıl içerisinde Avrupa'ya gitmek için vize derdinden kurtulacağız.''