BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

AB Suriye yaptırımlarını uzattı

Avrupa Birliği halkına şiddet uygulayan Suriye rejimine uyguladığı yaptırımları uzattı.

Abone ol

Brüksel'de toplanan AB ticaret bakanlarının devamını onayladığı yaptırımlar, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed ve yakınları dahil şiddet politikasında rol alan 181 kişi, 54 kuruluş ve şirketin AB'deki malvarlıklarının dondurulmasını ve seyahat yasağını içeriyor.

BEŞŞAR ESAD'A BÜYÜK KARARTMA... DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Bugüne dek aldığı 19 ayrı yaptırım kararında Suriye'ye silah satışını ve bu ülkeden petrol ve ürünlerinin ithalatını engelleyen AB, Suriye Arap Havayolları'nın ve kargo uçaklarının havaalanlarını kullanmasını da yasaklamıştı.

Bu arada AB üyeleri, Suriye'ye yaptırımları yılda bir gözden geçirmek yerine 3 ayda bir değerlendirme kararı aldı. Diplomatik kaynaklar bu kararın, gerektiğinde Suriye'ye uygulanan silah ambargosunun kapsamının daraltılarak muhaliflerin silahlandırılabilmesi için alındığını belirtiyor.

DESTEK GÖRMEDİ

AB içinde Suriyeli muhaliflerin yeni yapılanması olan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nu Suriye halkının meşru temsilcisi olarak ilk tanıyan ülke olan Fransa, AB'deki ortaklarına muhaliflerin silahlandırılması için ambargonun kaldırılması çağrısında bulunmuş, fakat bu öneri yeterince destek alamamıştı.