BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Özal'ın naaşı neden simsiyah oldu?

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal babasının naaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Suna Vidinli'nin sunduğu ve Habertürk TV'de ekranlara gelen 'Perspektif' adlı programında konuşan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özal, babasının naaşının 20 yıl bozulmamış olmasına karşın otopsiden sonra simsiyah olduğunu söyledi.

DÜNYADA BENZERİ GÖRÜLMEDİ

Ahmet Özal babası Turgut Özal'ın naaşına yapılan otopsiyle ilgili çok konuşulacak sözler söyledi. Özal "20 senelik bozulmayan ceset Adli Tıp'da yapılan otopsi işleminin bitiminin ardından bir anda siyahlaşmaya başladı. Bu haliyle ceset 'Ben görevimi yaptım gidiyorum' der gibiydi. Bu gerçekten çok şaşırtıcı. Dünya tarihinde benzerinin görülmediği bir şey. Bana göre Allah'ın işi bu... " dedi.

CESEDİN ANİDEN ÇÜRÜMESİ NORMAL

Bu açıklama "dünyada bir ilk" olarak manşetlere taşındı. Oysa olayın Adli Tıp boyutu çok farklı. khaber'in haberine göre, Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy cesedin neden simsiyah olduğuna açıklık getirdi.

Prof. Dr. Atasoy şöyle konuştu:

"Özal'ın cenazesinin önemlice bir bölümünün gerek otopsi gerek toksikolojik analize imkan tanıyacak ölçüde bozulmadan kalmış olması sabunlaşma nedeniyledir. Sabunlaşma oksijensiz ortamda meydana gelen bir olaydır ve bu cenazeler oksijenle karşılaştığı anda aniden çürür. Cenazenin kararması bu yüzden çok doğal ve istisnasız meydana gelen bir durumdur. Bu nedenle yeniden defin sırasında cenazeye bakmamaları için Özal ailesini aramıştım. Kısacası her sabunlaşan ceset hava ile karşılaşınca aniden çürüme sürecine girer."