BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

AB ile 15 aya bedel iki ay

Türkiye ile AB arasında müzakere sürecinde son 2 ayda 15 aya bedel gelişmeler yaşandığını söyledi.

Abone ol

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, olumsuz birtakım algılamalar olsa da Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında müzakere sürecinin kesinlikle devam ettiğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin AB fonundan aldığı hibe destekle restore ettirdiği Kır Kahvesinde gazetecilerle bir araya gelen Pierini, katılım müzakerelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Pierini, Türkiye'den AB'ye üyelik konusunda farklı algılamalar, bazı negatif düşünceler olduğunu bildiklerini ifade etti. Örneğin Türkiye ile AB'ye katılım müzakerelerinin dondurulduğundan söz edildiğini belirten Pierini, şunları kaydetti: ''Katılım müzakerelerinin dondurulduğundan bahsediyorlar. Halbuki müzakereler dondurulmadı.

Tam aksine müzakere sürecinde son 2 ayda, ondan önceki 15 ayda kaydedildiğinden daha fazla ilerleme kaydedildi. Devlet Bakanı Ali Babacan'ın Brüksel'i ziyareti ve yaptığı görüşmeler de müzakerelerin kararlı bir şekilde yürütülmekte olduğunun kanıtı oldu. Başlıklar teker teker müzakereye açılıyor. Olumsuz birtakım algılamalar olsa bile Türkiye ile AB arasında müzakere süreci kesinlikle devam ediyor.''