BIST 9.954
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.433,22
HABER /  GÜNCEL

AB bayrağını paspas yaptılar

Büro Memur-Sen karikatürleri protesto ederek Avrupa Birliği bayrağını paspas olarak kullandı

Abone ol

Başta Danimarka olmak üzere, çeşitli Avrupa ülkelerinde yayınlanan karikatürlere İslam dünyasından ve Türkiye'den tepkiler devam ederken, Büro Memurları Sendikası, protestosunu AB bayrağını paspas yaparak gösterdi.

Sendikanın girişine, yapışkanlı kağıttan AB bayrağını yapıştıran Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, bayrak üzerinde yaptığı basın açıklamasında, AB üyesi birçok ülkenin bu karikatürleri yayınlayarak gerçek yüzlerini ortaya koyduklarını belirterek, "Hiçbir dine veya inanca hakaret etmek fikir özgürlüğüyle bağdaştırılamaz" dedi.

Trabzon'da bir rahibin öldürülmesi ile sonuçlanan olayı provakasyon olarak niteleyen Yazgan, bu olayın faillerinin biran evvel bulunarak, cezalandırılmasını istedi. Yüce bir dinin Peygamberine yapılmış olan saldırıyı bütün semavi dinlerin mensuplarına mal etmek ve onları hedef haline getirmenin yanlış olduğunu belirten Yazgan, şunları kaydetti:

"Ülke genelinde olası provokasyonlara karşı bütün halkımızın sağduyulu davranmasını bekliyoruz. Yapılan bu terbiyesizlik karşısında özür dilemek bir yana, suyun üzerine çıkan bu ülkeleri ve bu birliği protesto ediyoruz. Bu ülkelerin üretmiş olduğu mal ve hizmetlere karşı tüm memurlarımızı ve tüm duyarlı vatandaşlarımızı boykot etmeye çağırıyoruz."
Grup daha sonra olaysız dağıldı.