BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,15
ALTIN 2.479,77
HABER /  DÜNYA

AB Ankara’yı rahatlatıyor

AB ile müzakereleri askıya alınan başlıklar dışındakilerde aksatmadan devam etmeyi hedefleyen Ankara’yı rahatlatıyor.

Abone ol

Limanlarını Rum yönetimine açmadığı için Aralık ayında Türkiye ile müzakereleri 8 başlıkta askıya alan AB, sürecin tamamen donmaması için hızlı adımlar atıyor. İşletme ve sanayi politikaları, istatistik, ekonomik ve mali politika fasıllarının ardından mali kontrol faslında da Türkiye’ye müzakere davet mektubu gönderilmesi kararlaştırıldı. Mektup bugünkü Daimi Temsilciler toplantısının ardından Ankara’ya gönderilecek.

Öte yandan işletme ve sanayi politikaları faslı için mektubu Aralık sonunda alan Türkiye müzakere pozisyon belgesini Brüksel’e iletti. AB’nin ortak tutum belgesini onaylamasının ardından bu başlığın resmen açılması için Türkiye hükümetlerarası konferansa davet edilecek.

Bu gelişmelerin Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın gelecek hafta Brüksel’e yapacağı ziyaret sırasında ele alınacağı öğrenildi. AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn’in Babacan ile yapacağı görüşmede “Hrant Dink suikastının ardından 301. maddenin değişmesi konusundaki beklentimiz yükseldi” mesajı vermesi bekleniyor.

Kaynak: NTV