BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Rice Yahudileri kızdırdı!

Rice, Almanya'da ettiği bir söz nedeniyle Amerika'daki Yahudi lobisinin boy hedefi haline geldi.

Abone ol

İki hafta önce Almanya'daki bir konuşmasında Filistinli Hamas örgütünü direniş hareketi olarak adlandıran ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Amerika'daki Yahudi lobisinin hedefi haline geldi.

Amerika Siyonist Organizasyonu (ASO) adlı Yahudi örgütü, Rice'tan iki hafta önce yaptığı konuşmada kullandığı ifadeleri geri çekmesini istedi. ABD'de faaliyet gösteren Yahudi örgütü ASO, Rice'tan konuşmasına açıklık getirmesini ve Hamas'tan terör kurbanları konusunda özür dilemesi için çağrıda bulunmasını da istedi.

Rice'a sert tepkide bulunan ASO Başkanı Mort Klein, “Rice El Kaide'yi de bir direniş örgütü olarak mı tanımlayacak?” dedi. Klein, Rice'ın izlediği politikaların İsrail'in güvenliğine zarar verdiğini de öne sürdü. Başka Yahudi örgütleri de açıklama ile ilgili üzüntü duyduklarını ancak Amerikan Dışişleri Bakanlığı ile ilişkilerinin bozulmaması için yorum yapmayacaklarını belirtti.

'TERÖRİST DEMEYİ UNUTTU'

18 Ocak'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de gazetecilere konuşan Rice, Filistin'in 2000 yılından önceki durumunu anlatırken, “Bir direniş örgütü olan Hamas şu anda tamamen politikanın içindedir” demişti. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden biri, Rice'ın “terörist” kelimesini kullanmayı unuttuğunu söyledi.