BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.447,65
HABER /  GÜNCEL

9 yaşındaki Sohana 'intihar saldırısında kullanılmak istendi'

Pakistan'da askerlere yönelik bir saldırıda kullanılmak üzere kaçırıldığını söyleyen 9 yaşındaki kız çocuğu kendisine zorla patlayıcı dolu yelek giydirildiğini anlattı.

Abone ol

Aşağı Dir polisinin açıklamasına göre, Sohana Cavid, birkaç gün önce Peşaver'deki evinden kaçırıldı ve Afgan sınırı yakınlarındaki bir bölgeye götürüldü.

Dün düzenlenen basın toplantısında, 9 yaşındaki Sohana, üzerine intihar saldırısında kullanılan yeleklerden giydirildiğini ve kendisine askerlerin yanında durmasının tembihlendiğini; ama söyleneni yapmayarak yeleği çıkarıp kaçtığını anlattı.

Bununla birlikte Associated Press haber ajansına göre, Peşaver yetkilileri, kendilerine kayıp kız çocuğu duyurusu yapılmadığını ve bu isimde birisinin kayıtlı olmadığını söylüyorlar.

Pakistan'daki militan güçler, intihar saldırılarında kız çocuklarını değil, genellikle genç yaşlardaki erkek çocukları kullanıyorlar.

Sohana, okula gitmekteyken iki kadın tarafından kaçırıldığını ve içinde iki adam bulunan bir arabaya zorla bindirildiğini; daha sonra ağzının bir mendille kapatıldığını ve kendini kaybettiğini anlattı.

Uyandığında ağlamaya başladığını, kadınlardan birinin kendisine bisküvi verdiğini, bisküvileri yedikten sonra yeniden kendisini kaybettiğini anlatan Sohana, yeniden uyandığındaysa kendisini bir evin içinde bulduğunu söyledi.

Küçük kız, "Gece yeniden bisküvi verdiler ve beni uyuttular. Sabah uyandığında üzerime bu şeyi giydirdiler. Ama patlamadı." dedi. Basın toplantısına katılan polis komiseri Salim Marwat, intihar saldırısı yeleğinde 9 kg. patlayıcı madde yerleştirilmiş olduğunu belirtti.

Komiser, "Yeleği bir küçük çocuğa giydirdikleri için herhalde uzaktan kumandayla patlatılacaktı." dedi.

Basın toplantısında, Sohana'yı kaçıranların, çocuğu Aşağı Dir vilayetinin en büyük kenti olan Timergerah dışındaki bir yarı askeri kontrol noktasına götürdükleri; kızın askerlere yaklaştığında bağırmaya başladığı ve üzerindeki yeleği attığı anlatıldı.

Polis, kız çocuğunu kaçıran kişileri bulmak için operasyon başlatıldığını belirtti.