BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.409,53
HABER /  GÜNCEL

9 TL indirim yapmayınca 679 TL ödedi

Otobüs firması gerekli 9 TL'lik indirimi yapmayınca 679 TL ceza kesildi

Abone ol

Şehirlerarası otobüslerde uygulanması gereken indirim uygulanmayınca, firma cezai yaptırımla karşı karşıya kaldı. 9 TL'lik indirimi uygulamayan otobüs firmasına 679 TL ceza kesildi.

Çorlu'dan Yalova'ya gitmek üzere otobüse binen 8 yaşındaki kızı Ezo Eren'i, 15 yaşındaki ablası ile birlikte otobüse bindiren Engin Eren 8 yaşındaki kızı için uygulanması gereken yüzde 30'lıuk indirim yapılmayınca ilgili firmayı belediyeye şikayet etti.

Dilekçeyi dikkate alarak firmanın kayıtlarını inceleyen belediye konuyu tutanakla kaydedip encümene havale etti. Çorlu Belediyesi encümeni ise yönetmeliğe aykırı hareket ederek uygulaması gereken 9 TL'lik indirimi uygulamayan otobüs firmasına 679 TL ceza kesti.

Çorlu'da ikamet eden Engin Eren, geçtiğimiz Mayıs ayında 8 yaşındaki kızı Ezo Eren'i 15 yaşındaki ablası ile birlikte Çorlu'dan Yalova'ya göndermek üzere, bir otobüs firmasına gitti. 30 TL'lik otobüs ücretlerinden birini ödeyen Engin Eren, 8 yaşındaki Ezo için firmadan indirim talep etti. İndirim uygulanmaksızın 30 TL olarak kesilen bilet bedelini ödeyen Engin Eren, konuyu bir dilekçe ile Çorlu Belediyesi Ulaşım Hizmetlerine bildirdi.

Karayolları Taşıma Yönetmeliği gereği 6 - 12 yaş arasındaki çocuklar için yüzde 30 indirimli
bilet kesilmesi gerektiğini kaydeden Engin Eren: “Ben bu konuyu biliyorum ve firmadan 8 yaşındaki kızım için indirim talep ettim. İndirim yapılmayacağı tam bilet kesileceği söylendi. Tüm ikazlarıma karşın tam bilet kesilerek parası alındı. Ben de konuyu Çorlu Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bir dilekçe yazarak bildirdim. Pek çok kişi bu indirimi biliyor. Otobüs firmalarının bu indirimi belirten yazılar asması ve 6 - 12 yaş arası çocuklara bu indirimi uygulaması gerekiyor” dedi.

8 Mayıs 2012 tarihinde Çorlu Belediyesine şikayette bulunan Eren'in şikayetine Çorlu Belediyesi tarafından Belediye Başkan Vekili Erdoğan Demirci imzasıyla verilen cevapta ise şu ibarelere yer verildi: “İlçemiz Reşadiye Mahallesi, Kumyol Caddesi No 36/D'de faaliyet gösteren İstanbul Seyahat Turizm Ticaret A.Ş.'ye yapılan incelemede, 4925 sayılı Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 57. maddesinin 11. fıkrasına aykırı hareket ederek 6 - 12 yaş çocuklara geçerli ücret tarifesi üzerinden yüzde 30 indirim düzenlenmediği görülmüş ve hakkında 9 Mayıs 2012 tarihli tutanak tanzim edilmiş, encümene sevki yapılmıştır. Belediyemiz encümeninin 16 Mayıs 2012 tarih ve 2012/725 sayılı kararı gereğince 679 TL para cezası verilmiştir” denildi.

Engin Eren indirimin yönetmelikle düzenlendiğini ifade ederek: “Bilmeyenlerin de bilmesi ve hakkını araması için bu yola başvurdum. Firma 9 TL indirim yapmadı ancak 679 TL cezayla karşı karşıya kaldı” diye konuştu.