BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.403,03
HABER /  GÜNCEL

İlk adımlarını 10 yıl sonra atabildi

Doğuştan belden aşağısı felç olan çocuk, gördüğü tedavi sonrası ilk kez yürümeye başladı

Abone ol

Doğuştan omurilik dokusu kese halinde sırtında doğan ve bu nedenle belden aşağısı felç olan çocuk, gördüğü tedavi sonrası ilk kez yürümeye başladı.

''Spina Bifida''
olarak adlandırılan hastalığın en kötü hali olarak bilinen ''Meningomiyelosel'' hastalığı teşhisi konulan Fatma Betül Şimşek (10) ailesi tarafından Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Anne Selma Şimşek, Fatma Betül'ün 8 günlükken beyin ameliyatı olduğunu, belinden, beyninden ve ayaklarından birçok operasyon geçirdiğini söyledi. Yürüyebilmek için büyük mücadele veren Fatma Betül'ü tedavi için birçok hastaneye götürdüklerini anlatan Şimşek, şunları kaydetti:
''Son olarak Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldik. Buradaki doktorlar, kızımın yürüyebileceğini ancak 2 bin 500 liralık bir cihazın alınması gerektiğini belirtti. Kızımın öğretmeni Yasemin Özgen ile birlikte Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan ile görüştük. Hatice Doğan, cihazın alınması için destek vereceklerini söyledi ve hayırseverlerin desteğiyle cihaz alındı. Kızım, doktor kontrolünde yaklaşık bir ay bu cihazı kullanarak egzersiz yaptı, yürümek için çok çaba harcadı, verdiği çabalar boşa gitmedi.''

Baba Hasan Şimşek de tek çocukları olduğunu belirterek, kızının yürümesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Şimşek, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.
SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Levendoğlu ise Betül Şimşek'e 15 gün boyunca cihazı bacaklarına takarak yürüme eğitimi verdiklerini kaydetti.

Bu tür hastalıklarda doğru teşhis ve tedavinin önemli olduğuna dikkati çeken Levendoğlu, ''Yürüme eğitimiyle hastamız yürümeye başladı. Hastanın çok azimli ve istekli olması da iyileşme süresini çabuklaştırdı. Bundan sonraki süreçte cihazın boyunu küçülteceğiz. Böylelikle daha rahat yürüyebilecek. Belirli bir süreden sonra da cihazı tamamen çıkarmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

Konya Niyazi Usta İlköğretim Okulu Müdürü Murat Koçak, Fatma Betül'ün okula annesinin kucağında geldiğini ve öğrencilerinin bu durumuna çok üzüldüklerini belirtti.

İdareci ve öğretmenler olarak Fatma Betül için neler yapabileceklerini konuştuklarını anlatan Koçak, ''Burada gördüğü tedavi sonrası tekerlekli sandalyeden kurtuldu. Öğrencimizin 4'üncü sınıfa kimseden ve hiçbir cihazdan destek almadan yürüyerek geleceği günü özlemle bekliyoruz'' dedi.