BIST 10.191
DOLAR 32,34
EURO 34,91
ALTIN 2.397,04
HABER /  GÜNCEL

9 günde kabineden atılan bakan kirasını vermeyi de 'unutmuş'

Fransa'da vergi usülsüzlükleri nedeniyle geçen hafta görevinden alınan eski ticaret bakanı Thomas Thévenoud, son olarak da, "idari işler fobisi" yüzünden üç yıldır kirasını ödememekle suçlandı.

Abone ol

Fransa'da vergi usülsüzlükleri nedeniyle geçen hafta görevinden alınan eski ticaret bakanı Thomas Thévenoud, şimdi de, "idari işler fobisi" yüzünden üç yıldır kirasını ödememekle suçlandı.

Le Canard enchaîné gazetesine göre, çok uzun zamandır kirasını ödememiş olan Thévenoud'ya, Paris'in en ünlü semtlerinden Quartier Latin'deki apartmanından atılacağı bildirildi.

Ev sahibi, kiracısının vergi sorunlarını işittikten sonra içişleri bakanlığına telefon edip ödenmeyen kiraları anlattı.

Araştırmacı gazetecilik uzmanı haftalık mizah gazetesi Le Canard enchaîné, sadece 9 gün bakanlık yapan Thomas Thévenoud'nun "unutkanlığı ve idarî işlerden korkması yüzünden kiralarını ödemediğini" savunduğunu aktardı.

Ancak Thévenoud, artık borçlarını ödemiş olduğunu ve yeni bir yere taşındığını da açıkladı.

40 yaşındaki Thévenoud, "vergileriyle uyumsuzluk sorunu" yaşadığı gerekçesiyle geçen hafta ticaret bakanlığından alınmıştı. Eski bakan bu olay yüzünden Sosyalist Parti'den de ayrılmak zorunda kaldı; ama milletvekilliğinden istifa etmemekte kararlı.

Bu, Thomas Thévenoud'nun medyada eleştiri ve alaylara hedef olduğu ilk olay değil. Geçen yıl da, Fransız parlamentosunda eşcinsel evlilikler hakkında yapılan oturum sırasında tabletinde Scrabble oynarken görüntülenmiştir.