BIST 10.226
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,50
HABER /  GÜNCEL

88 bin lira kazanmak istemez misiniz?

Yetenek ve yaratıcılığın birleşimi ile ortaya koyacağınız eserlerle siz de para kazanabilirsiniz. Nasıl mı?

Abone ol

‘Sevgi, Kardeşlik, Hoşgörü’ temasıyla 10 branşta geleneksel el sanatları yarışması düzenleniyor

İSMEK, el sanatları konusunda yeteneği olanlara önemli bir fırsat sunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları İSMEK'in, geleneksel hale gelen el sanatları branş yarışması, bu yıl 'Sevgi, Kardeşlik, Hoşgörü' temasıyla gerçekleştirelecek.

BAŞVURULAR NEREYE?
Dileyen herkesin katılabileceği yarışma, minyatür, hat, tezhip, resim, ebru, çini, makine nakışı, takı, rölyef ve fotoğraf olmak üzere toplam 10 branşta düzenlenecek. Yarışma için ürün teslimleri 4 Nisan'da başlayıp 11 Nisan'da sona erecek.

İstanbullular, eserlerini Anadolu yakasında İSMEK Üsküdar Bağlarbaşı Kurs Merkezi'ne, Avrupa yakasında ise İSMEK Çukurbostan Atölye'ye yapılabilecek. Dereceye girenlere toplam 86 bin lira ödül verilecek.

İMZA VE İSİM YOK
Eserlerin daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış olması gerekiyor. Ayrıca eserlerde katılımcıyı belli eden imza ve isim yer alamayacak. Dereceye giren ilk 4 eser, İSMEK'in yurt içi ve yurt dışında katıldığı sergilerde izleyicisi ile buluşacak.

MİNYATÜR VE HAT BİRİNCİSİNE 4 BİN LİRA
- Hat, tezhip, minyatür dalında birincilere 4 bin TL, ikincilere 3 bin TL, üçüncülere 2 bin 500 TL ödül verilecek.

- Ebru, çini, makine nakışı, rölyef, takı, resim ve fotoğraf dallarında birincilik kazananlar 3 bin TL ödül alacak. İkincileri 2 bin 500 TL, üçüncüleri 2 bin TL ödül bekliyor.

- Tüm branşlarda mansiyon alanlara ise bin 500 TL ödül verilecek.