BIST 10.208
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.434,38
HABER /  DÜNYA

82 Yaşında bilgisayar öğreniyor

Nevşehir’de Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı bilgisayar kursuna katılan 2 çocuk ve 4 torun sahibi 82 yaşındaki Muhsin Mutlu, öğrenme azmiyle g...

Abone ol

Nevşehir’de Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı bilgisayar kursuna katılan 2 çocuk ve 4 torun sahibi 82 yaşındaki Muhsin Mutlu, öğrenme azmiyle gençlere örnek oluyor.
Nevşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan yaz dönemi bilgisayar kurslarına gençler büyük ilgi gösterirken, en yaşlı kursiyer olan Muhsin Mutlu “öğrenmenin yaşı yoktur” sözünün de örneği oldu. Emekli başçavuş olan ve İstanbul’da yaşayan Muhsin Mutlu, yaz tatili için geldiği memleketi Nevşehir’de bilgisayar kullanmayı öğrenmeye karar verdiğini belirterek, “Yaşım ilerlemiş olabilir ama son yıllarda hep bunun eksikliğini hissettim. Etrafımdaki insanlar, özellikle torunlarım bilgisayar kullanırken hep onlara merakla baktım. Sonra kendi kendime bunu öğrenmeye karar verdim ve kursa yazıldım. Kursta gençlerin arasında, tabii ki onların da desteği ile öğrenmeye çalışıyorum. Kurs sonunda umarım tam anlamıyla kullanabileceğim. Gençlere tavsiyem her şeyi zamanında öğrensinler. Hiçbir şeyi lazım olmaz diye düşünmesinler” dedi.
Kursa devam eden gençler ise, Muhsin Mutlu’nun öğrenme azmi ve enerjisinin kendilerini çok etkilediğini dile getirerek, “Muhsin amcanın yaşındaki emekliler kahve köşelerinde vakit geçirirken onun bir şeyler öğrenme çabası gerçekten örnek bir davranış. Kendisi derslerde oldukça dikkatli. Çoğu zaman ders aralarında bizlerle pratik yaparak vakit geçiriyor” diye konuştular.
(İHA)