BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.457,70
HABER /  DÜNYA

İşte kraliyet bebeğinin cinsiyeti

Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın beklenen doğumu gerçekleşti. Kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi erkek oldu.

Abone ol

İngiltere Prensi Williams ve eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton ilk çocuklarını kucakladı.

Londra'daki St. Mary's Hastanesindeki doğuma ilişkin ilk açıklama, çiftin resmi konutu Kensington Sarayı'ndan yapıldı. İlerleyen saatlerde de kraliyet geleneğine göre, Kraliçe 2. Elizabeth'in resmi konutu olan Buckingham Sarayı'nın önüne doğumla ilgili duyuru asıldı.

Erkek bebeğin 3 kilo 600 gram ağırlığında olduğu, normal doğumun yerel saatle 16.24'te (TSİ: 18.24) gerçekleştiği, anne ile bebeğin sağlığının iyi olduğu ve Kate'in geceyi hastanede geçirmesinin beklendiği kaydedildi.

DOKTORU KRALİÇE'NİN ARKADAŞI

Kraliçe’nin eski dokturu 70 yaşındaki kadın doğum uzmanı Marcus Setchell'in gerçekleştirdiği doğumda, Prens William’da eşinin yanında hazır bulundu.

TAHTIN ÜÇÜNCÜ VARİSİ

Dünyaya gelen erkek çocuk, dedesi ve babasından sonra İngiltere kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi oldu.

SARAYIN ÖNÜ DOLDU

Doğuma ilişkin duyurunun Buckingham Sarayı'nın önüne asılmasıyla çok sayıda kişi sarayın önünü doldurdu.

Kate ile bebeğin fotoğrafını çekmek için yüzlerce fotomuhabiri hastane önündeki bekleyişini sürdürüyor.

KRALİÇE'NİN ONAYI ŞART

Bebeğin ismiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Bunun nedeni, geleneklere göre ismin Kraliçe'nin onayından geçmesi gerekliliği.

SİYASİLER TWITTER'DAN KUTLADI

İngiltere Başbakanı David Cameron resmi Twitter hesabından, "Dük ve Düşesin oğlunun dünyaya gelmesinden dolayı çok mutluyum. Tüm ülke bunu kutlayacak. Harika ebeveynler olacaklardır" diye yazdı.

Muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Ed Miliband de yine Twitter'dan, "Cambridge Dükü ve Düşesini çok kutluyorum. Onlara ve oğullarına mutluluk ve sağlık diliyorum" ifadesini kullandı.

Kate ile William, Londra'daki Westminster Katedrali'nde 29 Nisan 2011'de görkemli bir düğünle evlenmişti. Kraliyet tahtı varisliğiyle ilgili geçen yıl yapılan kanun değişikliğine göre, Kate ile William'ın ilk çocuklarının kız olması halinde, tahtın varisi olmasına ve prenses unvanı almasına karar verilmişti.