BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,13
ALTIN 2.476,94
HABER /  GÜNCEL

80 bin korucunun çığlığı

22 yıldır teröristlerle çarpışan korucular ortada mı kalacak? 80 bin korucu silahsızlanma projesinden endişeli..

Abone ol

İçişleri Bakanlığı'nın 80 bin silahı tek seferde toplama projesine korucular karşı çıktı. Korucular can güvenliklerinden endişeli..

Can güvenliği endişesi 

22 ilde görev yapan 80 bin korucunun silahlarının toplanmasına yönelik yasa teklifi ekim ayında Meclis'e gelecek. Ancak korucular silah bırakmaya karşı. Taraf korucularla görüştü..

Mardin Derikli Korucubaşı Bedran Akdağ:

İl dışına garnizson dışına çıkamıyoruz. 650 TL ile geçinmeye çalışıyoruz. Tamamen bu sorun biterse normal yaşama geçilirse silah bırakmamız iyi olur. Dağdakiler bitmeden veya silahsızlandırılmadan silah bırakmamız doğru değildir.

Köy Korucuları Hakları Koruma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Haydar Yener:

23 yıldır ciddi anlamda uluslararası terör örgütüyle mücadele vermiş insanlardır. Bedel ödemişler ve karşı tarafa büyük zayiatlar vermişlerdir. Bunların garantisi nedir? Böyle bir babayiğit var mı; çıkıp da bunlar adına böyle bir garantiyi üstleneçek mi? Yarın öbür gün doğacak olan katliamları gögüsleyecek mi? Hükümet buna hazır mı?

Çınar Korucular Derneği Başkan Yardımcısı ve Korucubaşı Bekir Çınar:

Bizim için sorun değil. Devlet kaldırsın diyorsa kaldırsın. Can güvenliğimiz var. Ancak devletin verdiği silahın dışında ruhsatlı silahlarımız var. Bunlar da alınırsa sorun çıkar