BIST 10.185
DOLAR 32,32
EURO 35,04
ALTIN 2.453,06
HABER /  SPOR

Eskişehir galibiyet için geliyor

Süper ligin flaş takımı Eskişehirspor Galatasaray'ı gözüne kestirdi. Kurmay isimler iddialı konuştu.

Abone ol

ESkişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, deplasmanda oynayacakları Galatasaray maçı için, "Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Eskişehirsporlu futbolcular Galatasaray maçı hazırlıklarını teknik direktör Rıza Çalımbay gözetiminde sürdürüyor. Kırmızı siyahlı futbolcular, galibiyetten başka şey düşünmediklerini ifade ederken, teknik direktör Rıza Çalımbay da her maça 3 puan hedefiyle hazırlandıklarını bu karşılaşmaya da aynı parolayla çıkacaklarını ifade etti.

Oynadıkları 6 maçta 3 beraberlik ve 3 galibiyet aldıklarını hatırlatan Çalımbay, Galatasaray karşısında kendilerine güvendiklerini belirtti. Çalımbay şöyle konuştu: "Bütün amacımız o maçtan iyi bir şekilde ayrılmak. Galatasaray Türkiye'nin en formda takımlarından bir tanesi. Hem Türkiye hem de Avrupa için çok alternatifli, iyi bir kadro kurdular. Zor bir maç olacak. Biz kendimize güveniyoruz. Maçın başından sonuna kadar gerekli mücadeleyi göstereceğiz. Kazanmak için ne gerekiyorsa her şeyi yapacağız. Tabi ki oyuncularımın bu maçta kapasitelerinin üzerine çıkması gerekiyor. Futbolun gerektirdiği her şeyi Galatasaray maçında yapacağız. Büyük takımlarla veya diğer takımlarla yaptığımız maçların hiçbirisinde kapanalım, beraberliğe oynayalım gibi bir düşüncemiz yok. Orada da galibiyet için oynayacağız. Tek sıkıntımız sakat olan Mehmet Yılmaz ve Youla. İnşallah onlar da maça kadar hazır olacaklar. Şu anda çok iyi bir gidişatımız var. Amacımız bunu devam ettirmek. Yakaladığımız bu istikrarı korumamız gerekiyor. Orada Eskişehirspor'a layık bir futbol oynayıp döneceğiz."

ÜMİT KARAN: GALATASARAY İÇİN ZOR MAÇ OLACAK

Galatasaray'dan bu sezon transfer edilen ve geçen hafta Eskişehirspor forması altında ilk golünü penaltıdan Gaziantepspor'a atan takım kaptanı Ümit Karan, eski takımına gol atmak istediğini söyledi. Ümit Karan, "Bizim için çok önemli bir maç. Bizi çok zor bir maç bekliyor. Ama biz Ali Sami Yen'e galibiyet için gideceğiz. Takım olarak kendimize güveniyoruz. İyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Yenilmezlik serimizi sürdüreceğiz. Galatasaray benim eski takımım ama şimdiki takımım Eskişehirspor. Gol atmak istiyorum ama benim için takımın başarısı önemli. Güzel bir maç bizi bekliyor. Galatasaray için de zor bir maç olacak. Yakaladığımız bu çıkışı bu maçta da devam ettirmek istiyoruz. İyi bir skor elde edeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

YOULA'DAN GOL SÖZÜ

Geçtiğimiz sezon iki maçta da Galatasaray filelerini havalandıran ve taraftarlar tarafından kendisine "Aslan Avcısı" lakabı takılan Youla, sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı olarak çalıştı. Gaziantep maçında sakatlanan Youla, Galatasaray maçına yetiştirilmeye çalışılıyor. Galatasaray'dan çekinmediklerini ifade eden Youla şunları söyledi: "Çok güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Galatasaray iyi bir takım ama biz de oraya puan almak için gidiyoruz. Eskişehir'e bir veya 3 puanla dönmemiz gerekiyor. Ama inşallah 3 puanla döneceğiz. Ben zaten her maça gol atmak için çıkıyorum. İnanıyorum ki Galatasaray'a yine gol atacağım." Youla kendisi ile röportaj yapan bir kameramanın kamerasını alarak, "5 bin dolar maaş verirseniz kameramanlık yaparım" diye espri yaparak kamera ile fotoğraf çektirdi.

Eskişehirspor'un başarılı futbolcularından Serdar Özbayraktar da Galatasaray maçının kendileri için önemli olduğunu belirterek, "İki namağlup ekibin karşılaşması olacak. Şu ana kadar hiç maç kaybetmedik. Biz oraya kazanmaya gidiyoruz. İnşallah Galatasaray'ı yenip, geleceğiz" dedi