BIST 9.998
DOLAR 32,39
EURO 34,91
ALTIN 2.398,78
HABER /  GÜNCEL

8 kişi teşhis etti ama serbest kaldı!

Küçük Musa'nın ölümüne ilişkin bir akrabası gözaltına alınmıştı. 8 kişi o kişiyi teşhis etti, o montu giydiği anlaşıldı ama yine de serbest kaldı.

Abone ol

Erzurum'da başı ezilerek öldürülen Musa'nın katil zanlısı olduğu iddia edilen 17 yaşındaki amcasının oğlu S.K.'yı görgü tanığı 6'sı öğrenci 8 kişi teşhis etti. Çelişkili ifadeler veren S.K'nın "Tek suçlu ben miyim?" dediği öğrenildi. 

8 KİŞİ TEŞHİS ETTİ!

 Erzurum'da hunharca öldürülen Musa'nın katil veya katillerini bulmaya yönelik soruşturmada şüpheli bulunarak gözaltına alınan kuzeni S.K., tutuklandı. Polis görüntülerde, Musa'nın tanıdık biriyle yürüdüğü ihtimalini değerlendirerek, 30'a yakın akrabasını gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Musa'nın babasının amcasının oğlu 17 yaşındaki S.K. da vardı. Görgü tanıklarının verdiği eşgalde 'Musa'nın yanındaki kişinin yüzünde çizik vardı' demeleri üzerine S.K., yüzündeki çizik nedeniyle şüpheliler listesinde ilk sırayı aldı. S.K. sorguya alınırken, diğer yandan Musa'nın kaybolduğu gün yanındaki kapüşonlu kişiyi gören öğrencilere teşhis yaptırıldı. Görgü tanığı 6'sı öğrenci 8 kişi, aynalı camın arkasındaki S.K.'yı teşhis ederek, "O kişi" dedi.

TEK SUÇLU BEN MİYİM?

Çocuk Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan S.K., görgü tanıklarının teşhisi üzerine bir kez daha sorgulandı. İlk olarak psikolog huzurunda verdiği ifadesinde, "Tek suçlu ben miyim?" diyen S.K., savcılıkta, "Dar gelirli bir ailenin çocuğuyum. Erzurum Sanayi Sitesi'nde demir doğrama ve hurdacı dükkanında çalışarak aileme katkıda bulunuyorum. Amcamın oğlu Musa'nın öldürülmesiyle ilgim yok. Kameralardaki kapüşonlu olan ve Musa ile birlikte yürüyen kişi de ben değilim" dediği belirlendi. Saat 04.30'da Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen S.K., ifadesini tekrarladı. Şüpheli, saat 06.30'da 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek' kasten öldürmek suçundan tutuklandı.

SERBEST BIRAKILDI

Mahkeme, yaşının küçük oluşu ve cinayet olayı ilgili suçtaki delil yetersizliği gerekçesiyle S.K.'ya adli kontrol uygulanmasına ve 60 bin TL kefalet ödenmesi karşılığında tutuksuz yargılanmasına hükmetti.

MONT EVDE BULUNAMADI

Musa Kang'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 17 yaşındaki S.K.'nın görüntülerdeki kapüşonlu montu, Şükrüpaşa semtindeki evinde yapılan aramada bulunamadı. S.K.'nın çalıştığı iş yerinin çevresindeki esnafla görüşme yapan dedektifler, şüphelinin görüntülerdeki kapüşonlu montu giydiğini tespit etti.

'KEDERLİYİZ, KAPALIYIZ'

Zanlı S.K.'nın babası ve ağabeyleri ile birlikte çalıştığı atölyenin kapalı olduğu görüldü. Kapısına kilit vurulan iş yerinin camına ise 'Kederimiz dolayısıyla kapalıyız' yazısının yazıldığı kağıt parçasının olduğu dikkat çekti. Bu arada S.K'nın geçtiğimiz yıl Erzurum Ticaret Lisesi'ne kayıt yaptırdığı ancak okula hiç gitmediği için devamsızlıktan tasdikname aldığı belirtildi.

Zanlı S.K.'nın ağabeyi Adem K. ise olay günü kardeşi S.K. ile birlikte olduğunu söyledi. Çocuğuna iftira atıldığını savunan baba Ebamüslüm K. ise "Tutuklanma kararına itiraz edeceğiz" dedi. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, dün Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ile birlikte basın toplantısı yaptı. Vali Öztürk, olayın çözülmesinde yoğun çaba sarf eden ve kısa sürede sonuca ulaşan ekipleri kutladı. Vali Öztürk, "Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda, tanıklara canlı teşhis yapılmış olup, Musa K.'nın yanında bulunan kişinin akrabası S.K olduğu teşhis edilmiştir" dedi.

"CİNAYETİ BİR KAÇ KİŞİ İŞLEDİ" ŞÜPHESİ

Kang cinayetini aydınlatmaya çalışan polis, "birden fazla zanlı olduğu" sonucuna vardı. Olay yerindeki delillerin ve parmak izlerinin incelenmesi sonucunda, S.K.'nin cinayet sırasında yalnız olmadığı belirlendi. Polis diğer zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı. S.K.'nin babası Emrah K. ve ağabeyleri dün Musa'nın evine gitti. Aile, S.K.'nin olay günü ağabeyleriyle birlikte 3 ayrı köye giderek iş yaptığını, akşam da yine ağabeyleriyle beraber Musa'yı arama çalışmalarına katıldığını savundu. Murat Hacer, "Olay günü S., kardeşi ve amcasının oğluyla beraber sanayiden demir yükleyip Başçakmak köyüne gittik. Cinayetin işlendiği gün S.K.'nin köyde olduğuna dair ifade vereceğiz" diye konuştu.

TEMİZLİK KARŞILIĞI İNTERNET

Bu arada, Musa'nın 2 Kasım günü, saat 13.15-13.35 arası Berat İnternet Kafe'de olduğunu gösteren kamera kayıtları polise verildi. Maddi zorluklar çeken bir ailenin çocuğu olan ve 5 kardeşi bulunan Musa'nın babasından bilgisayar istediği ancak babasının alamadığı da öğrenildi. Musa'nın okul ve mahalle arkadaşı Taha Mutlu şunları anlattı: "Musa sürekli Metin2 oynuyordu. Her gün Berat internet kafeye gidiyordu. Kafenin temizliğini yapıp masalarını siliyordu. Kafenin sahibi de bunun karşılığında Musa'ya bilgisayar açıyordu. Musa bizi yanında istemiyordu." Musa'nın evinde Kuran okuyan imam ise, "Musa benim sağ kolumdu. Fırsat buldukça camiye gelip Kuran okurdu. Müezzinlik yapıyordu" dedi.

UYUŞTURULDU MU?

Musa'nın otopsi raporuna göre, kollarında kesik olmadığı, elbiselerinin üzerinde olduğu, sadece montunun çıkarıldığını, vücudunda herhangi bir kesici ve delici alet izine rastlanmadığı kaydedildi. Çenesinde kırık, kafasında ezilmeler olduğu, vücudunda sadece ölüm morlukları bulunduğu ifade edildi. Olay günü herhangi bir uyuşturucu ya da uyutucu içip içmediğinin anlaşılması için alınan örnekler de Trabzon Adli Tıp'a gönderildi. (Sabah Gazetesi)