BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

77 yıllık kan davası sona erdi

İki aile arasında 77 yıldır süren kan davası barış yemeğiyle sona erdi

Abone ol

Batman'da iki aile arasında 77 yıldır devam eden kan davası barış yemeğiyle son buldu.

Batman'ın Kozluk İlçesi Gümüşörgü Köyü'nde Adlığ ve Çetin aileleri arasında 77 yıldır devam eden kan davası, BDP'li yöneticilerin araya girmesi ile verilen barış yemeği ile son buldu. Aileler barış yemeğinde tokalaşıp kan davasını bitirme sözü verdi.

Kozluk'un Gümüşörgü Köyü'nde 77 yıl önce Adlığ ve Çetin aileleri arasında başlayan 2 kişinin öldürülmesi ile başlayan kan davası, BDP'li yöneticilerin araya girmesi ile barışla sona erdi. BDP Batman merkez ilçe binasında düzenlenen barış törenine, BDP İl Başkanı Şehymus Aslan, Merkez İlçe Başkanı Şerif Çakar ve Belediye Başkan yardımcısı Hamza Ayiş de katıldı. Kürtler arasında husumet ve küskünlüklere yer olmadığını belirten Şeyhmus Aslan, "İki yurtsever ailelerin arasında yaşanan problemlerin son bulması bizi mutlu etti. Kürtlerin yeteri kadar düşmanı var. Kürtler kendi aralarında barışı sağladığı zaman, ülkeye de barışı getireceklerine inanıyorum. Umarım bu tür kan davaları, küskünlükler ve husumetler Kürt coğrafyasında son bulur. Erdemliklerini gösteren iki alenin 77 yıl önce yaşanan kan davasının sona ermesinde rol oynayan değerli büyüklerini kutluyorum. Bu barışın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum"dedi.

Konuşmaların ardından Adlığ ve Çetin ailelerinin mensupları tokalaşarak 77 yıllık kan davasına son verdiler. Taraflar, daha sonra onurlarına Esentepe parkında verilen barış yemeğinde bir araya geldi.