BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Lübnan'daki gösteriler sona erdi

Muhalaefeti protesto etmek için sokaklara çıkan Hariri destekçilerine güvenlik güçlerinin müdahele ettiği bildirildi

Abone ol

Lübnan'da muhalefetin hükümet kurma ihtimalini protesto etmek için sokaklara çıkan Hariri taraftarlarına, güvenlik güçlerinin müdahale ettiği ve durumun normale döndüğü bildirildi

Lübnan'da yaşanan hükümet krizini sona erdirmek için Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ın görüşmeleri bugün başlarken, muhalefetin hükümet kurma ihtimalini protesto etmek için sokaklara çıkan Hariri taraftarlarına, güvenlik güçlerinin müdahale ettiği ve durumun döndüğü bildirildi.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı'na açıklama yapan Lübnan ordu yetkilileri, Hariri taraftarlarının başta Beyrut olmak üzere ülkenin bir çok yerinde sokaklara çıkarak, lastik yakıp sloganlar atarak yaptığı protestoları durdurmak için gereken girişimlerin yapıldığını söyledi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin yakılan lastiklari söndürerek yolları normal trafiğe açtıkları ve güvenliği sağladıkları vurgulandı. Güvenlik güçlerinin halka barışcı protesto gösterileri yapmaları ve sivil vatandaşlarının güvenliğini ve mallarını tehlikeye atacak gösteriler yapmamaları yönünde uyarıda bulunduğu kaydedildi.

Güvenlik yetkililerinin açıklamasında, medya kuruluşları ve resmi yetkililere de, kritik bir dönemden geçildiği hatırlatılarak, daha sorumlu davranmaları çağrısında bulunuldu.

Lübnan'da hükümet, 12 Ocak'ta Hizbullah taraftarı 11 bakanın istifa etmesiyle düşmüş, Cumhurbaşkanı Süleyman yeni hükümeti kuracak kişiyi belirlemek için, bugün milletvekilleriyle bir araya gelmişti. Görüşmelere katılan milletvekilleri ve Hizbullah'ın gereken çoğunluğu sağlayarak hükümeti Sünni eski başbakan ve işadamı Necip Mikati'nin kuracağı yönünde yapılan açıklamalar üzerine, akşam saatlerinde geçici hükümetin başbakanı Saad Hariri taraftarları sokaklara çıkarak, lastik yakıp yolları trafiğe kapatmıştı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman'ın yarın görüşmelerini tamamlayarak, yeni hükümeti kimin kuracağını açıklaması bekleniyor.