BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.439,55
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

750 kişi daha AK Parti'ye katıldı

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Manisa İl Teşkilatı, AK Parti'ye katıldı. TDH mensupları Sarıgül'e ateş püskürdü.

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül öncülüğünde kurulan TDH, partileşmeme kararı üzerine hayal kırıklığı yaşamıştı. Bu duruma tepki gösteren 750 kişilik teşkilat AK Parti'ye üye oldu.

AK Parti binasında Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan başkanlığında düzenlenen geçiş töreninde, THD'yi temsilen 100 kişiye rozet takıldı.

TDH Merkez İlçe 2. Başkanı İbrahim Sagun, "Değişimde umduğumuzu bulamadığımız için AK Parti saflarına katılmayı uygun gördük." dedi. AK Parti İl Başkanı Arslan ise "Toplam 750 arkadaşımız AK Parti'ye katıldı. Bu kişilerin çoğu, Sarıgül tarafından kurulan ve bugüne kadar getirilen TDH'nin üyeleridir. Bu arkadaşlarımız özgürlüklerine düşkün. Değişim hareketinde değişim olmadığını, AK Parti'de olduğu gördüler ve katıldılar. Bu katılımlarla şunu tescil ediyoruz ki bundan önce olduğu gibi değişimin adresi AK Parti'dir. Manisa'da 65 bini aşkın üyemiz var, Türkiye'de ise üye sayımız 4 milyon kişidir. Bu yıl sonunda Manisa'da 100 bini, Türkiye genelinde 5 milyonu bulacaktır." şeklinde konuştu.

UMUT TACİRİ SARIGÜL

Sarıgül'ün umut tacirliği yaptığını iddia eden TDH Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Mesut Altay ise, "Genel başkan sıfatında bulunan Mustafa Sarıgül'ün yapmış olduğu umut tacirliği hareketlerinden sonra, üç ay önce değişim hareketinden yollarımızı ayırdık. Farklı siyasi partilerle de dirsek temasımız olmasına rağmen AK Parti bize çok yakın geldiği için buraya katıldık. AK Parti'de büyük işler yapacağımıza inanıyoruz." dedi.

ENTRİKALAR ORTAYA ÇIKTI

TDH Merkez İlçe 2. Başkanı Sagun da, "TDH'nin kuruluşundan beri bin 100 kişiyle bu harekete hizmet ettik ancak Sarıgül'ün, Türkiye'nin üzerinde oynamış olduğu entrikalar günyüzüne çıkmıştır. CHP'nin milleti aldatma politikalarıyla Anadolu halkını kandırmakla beraber, 'Kemal'in biri gitti, biri geldi' demekle neyi kastediyorlar, anlamış değiliz. Milleti kandırıp da Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağını alıp sokaklarda, 'Memleket elden gidiyor' demekle bir yere varamayacaklar. Bunların yapmış olduğu hareketler Türkiye'yi derinden etkilediği için en doğru kararımızı AK Parti teşkilatından yana kullandık." diye konuştu.