BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

İsrailli başkandan küstah öneri

İsrail küstahlıkta sınır tanımıyor. Mavi Marmara'da yaşanan katliamın üstüne bir de bu tuhaf öneri çıktı.

Abone ol

Hayfa Belediye Başkanı Yonah Yahav, İsrail'in kanlı baskını sonucu 9 Türk'ün öldürüldüğü Mavi Marmara gemisine el konulmasını ve geminin yüzer otel haline getirilmesini önerdi.

Hayfa Belediye Başkanı, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'a mektup göndererek, el konulmasını istediği geminin turizm amaçlı kullanılması önerisinde bulundu.

YÜZER OTELE ÇEVRİLSİN

Yahav mektubunda, "Eğer İsrail gemiye el koymaya karar verirse geminin Hayfa kentine verilmesini ve şehrin sahillerinin karşısında bir yüzer otele çevrilmesini istiyorum" diye yazdı.

UZLAŞI VE ÜMİDİN SEMBOLÜNE DÖNÜŞECEK!

Yahav ayrıca, "Bence tüm dinlerin bir arada ve işbirliği içinde yaşadığı bir şehir olarak Hayfa, gemiye ev sahipliği yapmaktan memnun olacaktır. Hayfa, geminin uzlaşının ve ümidinin sembolü haline dönüştürülebileceği en uygun şehirdir" ifadesini kullandı.

İsrail donanmasının Gazze'ye yardım gemilerinden Mavi Marmara'ya 31 Mayıs'ta düzenlediği ve 9 Türk'ün öldüğü baskından sonra Aşdod limanına çekilen gemi, daha sonra Hayfa limanına götürülmüştü.

Türkiye, gemi baskını nedeniyle İsrail'in resmen özür dilemesini ve gemide ölenler için tazminat ödemesini isterken, İsrail, gemilerle ilgili henüz karar verilmediğini duyurmuştu.

Mavi Marmara ile birlikte gelen gemilerden biri daha Hayfa'da, diğerleri Aşdod'da bekletiliyor.