BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.405,36
HABER /  GÜNCEL

750 bin dolara patlayan dil sürçmesi

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, Gaziantep Çimento'nun ihalesinde rakam önerirken dili sürçtü ama iş işten geçti. Konukoğlu bu durumu espriye döktü.

Abone ol

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, 47 milyon dolar muhammen bedelli Gaziantep Çimento Fabrikası için holding şirketlerinden Sanko Paz. İth. İhr. A.Ş. ile 128 milyon dolarlık teklifi prestij nedeniyle verdiklerini söyledi.

Konukoğlu, Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen ihalenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gaziantep Çimento Fabrikası için muhammen bedelinin 2.7 katı fiyat verdiklerini belirterek, ''Gaziantepli olduğumuz, o topraklarda devamlı oturduğumuz için başka birinin alması bizim için prestij meselesiydi'' dedi.

Verdikleri teklifin neden bu kadar yüksek olduğuna ilişkin bir soru üzerine, Konukoğlu, ''Gaziantep'e prestij için fazla verdik. Normalde eğer mantıki düşünürseniz 85-90 milyon dolar vermeniz lazım ama orada mantık hareket etmiyor artık'' diye konuştu.

Eski ve yıpranmış olan Gaziantep Çimento'nun çok masrafı olduğunu,bu miktarın aşağı yukarı 25 milyon doları bulduğunu ve hammaddesinin azaldığını ifade eden Konukoğlu, ''Yani mantıki fiyat değil ama Gaziantep için feda olsun'' dedi.

Sanko Pazarlama'nın halka açık bir şirket olduğunu ve TMSF'nin bütün çimento fabrikaları ihalelerine katıldığını belirten Konukoğlu, şunları kaydetti:

''Zaten 1-2 çimento fabrikası almaya kararlıydı. Biz bunun için halka açık şirketimizi öne aldık. Eğer Lalapaşa Çimento Fabrikası'nı halka açık olan şirketimiz alsaydı o zaman bunu öbür şirketimiz alacaktı. Ama o şirkette ringin dışında kaldık, alamadık. Gaziantep Çimento'yu halka açık olan şirketimize aldık. Bütün ortaklarımıza hayırlı olsun. Bu tesisi biz çimentodan bu parayı çıkaracağız diye değil, Gaziantep'in şanına uygun olduğu için burasının Gaziantepli birinin olması önemliydi.''

-''15 ARABA PARASI GİTTİ''-

Abdülkadir Konukoğlu, ihalelerde verilen tekliflerin her kuruşunun devlete gittiğini, 70 milyon insana dağıldığını belirterek, bu gibi ihalelerde paraya acımadıklarını, verilen paranın devlete gittiğini söyledi.

Konukoğlu, ''Sen öbür dünyaya götüremeyeceğine göre çıkabileceğin kadar çıkıyorsun'' dedi. Konukoğlu, açık artırmada Sanko temsilcilerinin 128 milyon dolarlık teklifinin ihale şartnamesi gereği 127 milyon 250 bin dolar olarak düzeltilmesine rağmen, ödemenin 128 milyon dolar olarak yapılacağına ilişkin açıklama konusunda da ''15 araba parası gitti'' şeklinde espri yaptı.


-STANDART ÇİMENTO İDDİASINI KONUKOĞLU KAZANDI-

Bu arada, Konukoğlu ve Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Metin Ar arasındaki, Standart Çimento Fabrikası'na 160 milyon doların üzerinde teklif gelip gelmeyeceğiyle ilgili iddiayı da Konukoğlu'nun kazandığı belirtildi. Standart Çimento için Çimsa 175.5 milyon dolarlık teklifte bulunmuştu.

En yüksek teklifin 160 milyon doların üzerinde olacağını söyleyen Konukoğlu'na, Metin Ar'ın bir kravat alacağı öğrenildi. Sanko Holding şirketlerinden Çimko Çimento, TMSF'nin düzenlediği Bartın Çimento Fabrikası ihalesinde 48 milyon dolar ile en yüksek teklifi vermişti.