BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.417,39
HABER /  GÜNCEL

74 yaşında internet gazetesi kurdu

Bir bankadan emekli olduktan sonra Huzurevi'ne yerleşen ve internet gazetesi kuran 74 yaşındaki Turgut Çakır gazetecilik aşkıyla büyülüyor.

Abone ol

Ankara'da bir bankadan emekli olduktan sonra Eğirdir Huzurevi'nde yaşamaya başlayan 74 yaşındaki Turgut Çakır gazetecilik ve teknoloji aşkıyla görenleri büyüledi. Çakır, kent ile ilgili haberleri yayımlamak için internet gazetesi kurdu.

Çakır, emekli olduktan sonra kendini topluma adadığını söyledi. Huzurevinde hayatını devam ettiren insanların büyük kısmının hayata küstüklerini, toplum yaşantısından uzaklaştıklarını belirten Çakır, hayat devam ettiği sürece çalışmak gerektiğini söyledi. ''Eğer yaşamak için bize zaman verildiyse bunu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz'' diyen Çakır, bu düşünceyle hareket ederek bir internet gazetesi hazırlamaya karar verdiğini anlattı. Bilgisayar Mühendisi Abdullah Feray ile birlikte çalıştıklarını ve gazeteyi yayına hazırladıklarını belirten Turgut Çakır, gazeteden maddi bir beklentisi olmadığını dile getirdi.

Kısa süre sonra, internet üzerinden yayın yapan televizyonu da hayata geçireceklerin belirten Çakır, Isparta ve Eğirdir ile ilgili projelerini hem internet gazetesinden hem de televizyondan halka duyuracağını bildirdi.

Eğirdir'in ilk internet gazetesini kendisinin oluşturduğunu ifade eden Çakır, ''Huzurevinde kendi köşeme çekilmek yerine ilçede daha önce olmayan bir uygulamayı başlatıyorum. Bu nedenle mutluyum'' dedi.

Çakır, Isparta ve Eğirdir ile ilgili yeni projelerinin olduğunu, bunları da, ''www.egirdirolay.com'' internet adresi üzerinden kamuoyuyla paylaşacağını belirtti.