BIST 10.157
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.400,32
HABER /  POLİTİKA

71 vekil Erdoğana yakalandı

Erdoğan tüm AKP milletvekillerini Parti Genel Merkezi'ne çağırdı. Sonra da kağıdı eline alıp tek tek inceledi. 71 vekil fena yakalandı.

Abone ol

İNTERNETHABER
Zübeyir Kındıra

ANKARA-  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan milletvekillerine devam fırçası çekti.

71 VEKİL TOPLANTIYA GELMEMİŞ

İki haftadır Meclis'te grup toplantısı yapamayan AKP grubunu parti genel merkezinde sabah toplantıya çağıran başbakan isim listesini eline alıp tek tek yoklama yaptı. 71 milletvekilinin toplantıya gelmediğini tespit eden Başbakan Erdoğan; "Biz yukarda çalışıyoruz. Kanunlar, tasarılar hazırlayıp gönderiyoruz. Ancak Meclis'te devam sorunu yaşanıyor. Partiler böyle rehavete girerlerse kan kaybederler. Bütün arkadaşlarımın Meclis çalışmalarına Genel Kurul toplantılarına ve grup toplantılarına eksizsiz katılmaları gerekir" dedi.

AKP'LİLER YOKTU MHP'NİN ÖNERİLERİ GEÇTİ

Başbakan Erdoğan geçen hafta genel kurulda yasalar görüşülürken MHP'nin verdiği iki önergenin kabul edildiğini de hatırlatarak, biz hükümet olarak belli bir plan içinde hazılık yapıyoruz. Muhaletin önerileriyle bizim hazırladığınız metinler değişirse planlar bozulur. Bunun olmasına izin vermemek gerekir. Bu nedenle Genel Kurul'a katılım şart.

TATİL ZAMANINDA BAŞLAYACAK

İlçe kongreleri ve Meclis çalışmalarının Haziran sonuna kadar birlikte sürdürüleceğini, yoğun bir çalışma yapılacağına da anlatan erdoğan önceki yılların aksine bu yıl TBMM tatilinin zamanında başlayacağını da ifade etti.

İSRAİL'E PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEK?

Erdoğan grubunda mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin yasa tasarılarına karşın tereddütler olduğunu da hazırlatarak "Bununla ilgili bakanlar kurulunda komisyonlarda çalıştık. Her yerde ayrıntılı çalışmalar yapıldı. Tereddüt oluşmaması gerekir" dedi.  Mayınlı arazilerin İsrail'e peşkeş çekileceğine ilişkin iddialara da yanıt veren Erdoğan  böyle bir şeyin mümkün olmadığını, bu tür haksız ithamlarla partisinin yıpratılmaya çalışıldığını söyledi.

TSK'NIN GÖRÜŞÜ DE AYNI

Başbakan Erdoğan mayın temizlemeyle ilgili uzun bir süreçte yoğun bir çalışma yapıldığını anlatarak projenin geçmişine ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi. Öncelikle Genel Kurmay başkanlığının temizleme projesini yürütmesi üzerinde durulduğunu bunun için 50 milyon dolarlık bir ödenek dahi hazırlandığını anlatan Erdoğan TSK'nın ödenekten sarfı nazar ederek projenin ihale yöntemiyle gerçekleştirilmesi yönünde görüş bildirdiğini de anlattı. Erdoğan "Kaldı ki nihayi karar mercii siyasi otoritedir. Biz de bu yönde bir karar verdik dedi.