BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.437,48
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

7 üniversitenin isimleri belli oldu

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 7 yeni devlet üniversitesi kurulmasıyla ilgili kararın imzaya açıldığını söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda 7 yeni devlet üniversitesi kurulmasıyla ilgili kararın imzaya açıldığını söyledi. İmzaya açılan yeni üniversitelerin isimleri ve üniversitelerin kurulacağı iller...

Başbakan Yardımcısı Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda YÖK'ten gelen bir teklif olan 7 yeni devlet üniversitesinin kuruluşunu ele aldıklarını belirterek şunları söyledi:

''Özellikle büyük şehirlerimizde devlet üniversiteleri gerek kontenjan artırımları sebebiyle gerekse öğretim üyesi sebebiyle yeni devlet üniversitelerinin açılmasına imkan verecek kapasitededir. Bunun için İstanbul'da Medeniyet Üniversitesi, Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Bursa'da Orhan Gazi Üniversitesi, Konya'da Konya Üniversitesi, Kayseri'de Kayseri Üniversitesi ve Erzurum'da da Erzurum Üniversitesi ismini taşıyan 7 tane üniversitenin kurulmasıyla ilgili kanun tasarısı da imzaya açılmıştır.'' dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında Milli Eğitim Temel Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına ilişkin tasarının da ele alınarak imzaya açıldığını belirterek, bunun da Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı doğrultusunda başöğretmen ve uzman öğretmen olma esaslarını yeniden belirleyen, tümüyle teknik nitelikte bir kanun tasarısı olduğunu kaydetti.