BIST 10.259
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,84
HABER /  GÜNCEL

7 Ocak okullar tatil mi? Yarın kar tatili alan iller

Yarın yani 7 Ocak 2016 perşembe günü okullar tatil mi sorusuna yanıt bekleniyor. Bugün bir çok ilde okullar tatil edildi. Kar tatili alan iller listesi internethaber.com sitesinde.

Abone ol

TÜRKİYE 'yi etkisi altkına alan kar yağışı okulları tatil ettiriyor. Bugün bir çok ilde okullar tatil oldu. Peki yarın yani 7 Ocak 2016 perşembe günü okullar tatil mi? Bu sorunun yanıtı illerden gelmeye başladı.

Yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle illerin valiliği durum değerlendirmesi yapıyor. Yarın yani 7 Ocak perşembe günü için okulların tatil olmasına karar veren iller şunlar;

VAN'DA YARIN OKULLAR NEREDE TATİL EDİLDİ?

VAN 'ın Çatak ilçesinde okullar tatil edildi. Çatak Kaymakamlığı kar tatili kararını 2 gün için verdi. Çatak ilçesinde 7 ocak perşembe ve 8 ocak cuma günü okullar tatil edildi.

Kaymakam Asım Akgül, yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi beklenildiğini belirtti.

BUGÜN OKULLAR HANGİ İLLERDE TATİLDİ?

Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün Erzincen, Bitlis, Malatya, Kastamonu, Çankırı, Samsun, Diyarbakır, Van, Şırnak, Batman, Bartın, Tunceli, Erzincan, Siirt, Bingöl, Bayburt ve Şanlıurfa'da bazı ilçelerde eğitime ara verildi.

MALATYA : Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Malatya valiliğinen yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının bugün de sürmesi nedeniyle merkez Battalgazi ve Yeşilyurt dahil tüm ilçelerdeki kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ile liselerde eğitime ara verileceği bildirildi. Açıklamada, kronik hastalığı bulunan, engelli, emzikli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

BİTLİS : Bitlis il merkezi ve Güroymak ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve ulaşımda yaşanan aksamalar nedeniyle, il merkezi ve merkeze bağlı köylerde eğitime ara verilmesi kararı alındığı belirtildi. Açıklamada, kararın, Güroymak ilçe merkezi ve bağlı köyleri de kapsadığı kaydedildi.

ERZİNCAN : Erzincan'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi. Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezinde ilk ve orta dereceli tüm okulların, Üzümlü ilçesinde ise taşımalı eğitim veren okulların 6 Ocak Çarşamba günü tatil edilmesini kararlaştırdığı belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

TUNCELİ : Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada da Çemişgezek, Mazgirt, Nazımiye ve Hozat ilçelerinde tüm okullar, Pertek ilçesinde ise yatılı okullar haricindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların 6 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği ifade edildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personellerin de bir gün süreyle izinli sayılacağı belirtildi.

AĞRI : Ağrı'nın Tutak Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada ise kar yağışı nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Ayrıca, Hamur ilçesinde de köy okulları ile ilçe merkezinde taşımalı eğitim verilen ilk ve orta dereceli okulların da 6 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği açıklandı.

KARS : Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de olumsuz hava şartları nedeniyle merkez ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar, 6 Ocak Çarşamba tatil edildi.

KASTAMONU : Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu,  "Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Bozkurt'taki tüm okullarda, İnebolu'da ise ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Kar yağışının yoğunluğuna göre tedbirlerimizi almayı sürdürüyoruz" dedi.

ÇANKIRI : Kar nedeniyle Çankırı'nın Yapraklı ilçesi ile tüm köylerindeki okullar tatil edildi.

SAMSUN : Samsun'un Alaçam ilçesinde taşımalı eğitim verilen okullarda kar nedeniyle okullar tatil edildi.

DİYARBAKIR : Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışının yoğunlaşarak artacak olması nedeniyle, merkez ilçeler ile Çınar, Çüngüş, Dicle, Hani ve Lice ilçelerindeki özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında okullar tatil edildi. Açıklamada, hamile ve engelli çalışanların da yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

VAN : Van'ın Erciş ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Erciş İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde okulların tatil edilmesi kararı aldı.

ŞIRNAK : Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve merkeze bağlı köy ile beldelerde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi. Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü de kar nedeniyle akademik birimlerde öğretime ara verilmesini kararlaştırdı.

BATMAN : Batman'ın Sason ilçesinde yoğun kar nedeniyle okullar tatil edildi. Kaymakam Tekin Dundar, ilçe genelinde etkili kar dolayısıyla yaşanan don ve buzlanma nedeniyle herhangi mağduriyete yer vermemek amacıyla ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullar tatil edildi.

BARTIN : Bartın merkez ile Ulus ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar kalınlığının bir metreyi aşması ve karın henüz erimemesi nedeniyle merkez ve Ulus ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği bildirildi.

TUNCELİ : Tunceli merkez ve bağlı köylerde taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, kentte dün başlayan kar yağışının hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.

ERZİNCAN : Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Erzincan merkeze bağlı Kemah, Kemaliye, İliç ve Refahiye ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

SİİRT : Siirt'te bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde, yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüş ve buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklardan çocukların etkilenmemesi için ulaşımda sıkıntı çekilen ve yolları kapalı köy okullarındaki öğrenciler idari izinli sayılacak.

BİNGÖL : Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının sürmesi nedeniyle, ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Bingöl Valiliği de etkili kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla il merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. 

BAYBURT : Bayburt Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, il genelinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar dolayısıyla okullar tatil edildi. Karın etkisini artırmasının beklendiğini ifade eden Çağlayan, "Herhangi problem yaşanmaması için il genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime ara verildi" dedi. Çağlayan, engelli personelin de izinli sayılacağını kaydetti.

ŞANLIURFA : Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kar yağışı nedeniyle  okullar tatil edildi. Siverek Milli Eğitim Müdürü Ferit Karaoğlu, ilçe genelinde kötü hava koşullarının sürdüğünü, öğrencilerin herhangi sorun yaşamaması için ilçede eğitime ara verildi.