BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

7 kişi aynı evde cayır cayır yandı

İstanbul Sultangazi'deki bir gecekondu korkunç yangının adresi oldu

Abone ol

Sultangazi'de Zübeyde Hanım Mahallesi 1458. Sokak 8 numarada bulunan bir gecekonduda sabah saatlerinde yangın çıktı.Olay yerine gelen itfaiye ekiplerince yangın söndürüldükten sonra girilebilen evden, 7 kişinin cesedi çıkarıldı.

Cesetler, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Evde bulunan kişilerin işçi oldukları belirtildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin, yaklaşık 15 dakikalık çalışması sonucu yangın söndürüldü. Bir görgü tanığının ifadesine göre itfaiye ekipleri alevleri söndürkten sonra eve kapıyı kırarak girdi.

KİLİTLİ KAPIYI AÇAMADILAR MI?

Yani feci şekilde ölenlerin tamamı ya yangını farkedemeden hayatlarını kaybetti ya da aralarında yangını farkeden olsa da dışarı çıkamadı. Çünkü kapı kilitliydi. Aynı görgü tanığı kimlikleri henüz belirlenemeyen bu kişilerin sadece bir hafta önce gecekonduya yerleştiklerini, burada kalmalarının nedenini de "çalıştıkları asfaltlama işine çabuk gitmek" olarak gösterklerini söyledi

YANIK DEFTERDE YUNANİSTAN TELEFONU

Öte yandan olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri de 7 kişinin can verdiği olayı aydınlatabilmek için gecekonduda iz aramayı sürdürüyor. Gecekonduda ipucu olabilecek bir defter de bulundu. İçinde Arapçaya benzer harf ve kelimelerin kullanıldığı defter sayfalarında bir de Yunanistan'a ait telefon numarası dikkati çekti. Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmeyi planlayan kaçakların hedef ülkesinin Yunanistan olması bu kişilerin mülteci olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

CESETLER HASTANE MORGUNDA

Bu arada evden savcılık talimatiyla çıkarılan cesetler Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Adli Tıp Kurumu'ndaki imkansızlık nedeniyle Hastane morguna götürülen cesetlerin daha sonra ölüm nedeni tespiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi bekleniyor.

GENÇ KADIN BİR ANDA ÖYLE BİR ŞEY YAPTI Kİ...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Ataşehir'de 23 yaşındaki genç kadın Gülseri K., üzerine benzin dökerek kendisini yaktı

Ağır yaralanan kadın hastanede tedavi altına alındı

Edinilen bilgiye göre olay şöyle meydana geldi:

Gülseri K., elindeki benzin dolu bir bidonla Ataşehir Mustafa Kemal Köprüsü'nün yanındaki boş araziye geldi. Bir süre burada oturan Gülseri K., bidondaki benzini üzerine döktükten sonra elindeki çakmakla kendisini ateşe verdi.Olayı gören vatandaşlar, alev topuna dönen Gülseri Karakuş'u söndürmeyi başardı. Vatandaşlar daha sonra polise ve 112 Acil Servisi'ne haber verdi.

GÜVENLİK ŞERİDİ OLUŞTURDU

Kısa süre içinde olay yerine gelen Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ile resmi ekipler, çevrede güvenlik şeridi oluşturdu. Polis, olayla ilgili olarak görgü tanıklarının bilgisine başvurdu.Olayı görerek Gülseri K.'nın yardımına koşan Yeditepe Üniversitesi İç Mimari Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Aslan Davutoğlu,ambulansın çok geç kaldığını öne sürdü.

Vücudunun neredeyse tamamı yanan Gülseri K., ambulansla yanık tedavi ünitesi olan Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralının hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi. Polis,olayla ilgili soruşturma başlattı.

KOCASINA GÜVENEN KADININ HAZİN SONU

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Osmaniye'de, Güneş Koca adlı kadın, şiddete dayanamayarak boşanma davası açıp sığınma evine yerleşti. Ancak eşi Şıhlı Koca, onu ikna edip eve döndürdü. Bu dönüş, kadının hayatına mal oldu.

Osmaniye'de Güneş Koca (30), 10 yıl önce görücü usulüyle Şıhlı Koca (37) ile evlendi. İki çocukları olan çiftin mutlulukları, Şıhlı Koca'nın işsizlik nedeniyle uyuşturucu ve alkole başlamasıyla sona erdi.

HASTANELİK ETTİ

Her akşam eşine şiddet uygulayan ve içki içip eve gelen Koca, geçtiğimiz yıl eşini döverek hastanelik etti. Şiddete daha fazla dayanamayan Güneş Koca, boşanma davası açıp sığınma evine yerleşti. Şıhlı Koca, çocuklarını öne sürerek eşi Güneş'i davadan vazgeçirdi ve eve döndürdü. İddiaya göre, Şıhlı Koca dün saat 02.20'de eve sarhoş geldi. Şıhlı kapıyı geç açtığı için öfkelendiği eşiyle tartışmaya başladı, Güneş Koca da, eşine ertesi gün pikniğe gitmek istediğini söyledi. Tartışmanın sürmesinin ardından, Şıhlı Koca ekmek bıçağıyla eşini 31 yerinden bıçakladı.

GÖZALTINA ALINDI

Güneş Koca'nın çığlık sesleri üzerine eve gelen komşuları kanlar içinde yaralı kadını çağırdıkları ambulansla hastaneye götürdü. Güneş Koca hastanede hayatını kaybederken Şıhlı Koca gözaltına alındı.

EZİYETE DAYANAMAYIP CANINA KIYDI

HABERİN DEVAINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde yaşayan ve 5 yıldır eşi Mehmet Alkan'dan (27) şiddet gören Vildan Alkan (25) bunalıma girdi. Alkan, evde yalnız bulunduğu sırada çok sayıda hap içerek yaşamına son vermek istedi.

Vildan'dan gün boyu haber alamayan akrabaları, eve gittiklerinde genç kadını darp edilmiş ve baygın halde buldu. Önce Dörtyol Devlet Hastanesi'ne, durumunun ağır olması nedeniyle de daha sonra Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne götürülen genç kadın kurtarılamayarak öldü. Kızının cenazesini almaya gelen ve Suudi Arabistan'da işçi olarak çalışan 53 yaşındaki baba Ali Çelen, polislere verdiği bilgide, "Eşi kızıma 5-6 yıldır şiddet uyguluyormuş. Olay günü de teyzesinin kızı eve gittiğinde darp edilmiş halde bulmuş" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

OĞLU YÜZÜNDEN İNTİHAR ETTİ

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

İzmir'in Balçova İlçesi'nde, "Oğlum bana eziyet etti" yazılı intihar notu bırakan Mehmet Veysi Başak, başına tabancayla ateş ederek yaşamına son verdi.

Bir süreden bu yana eşi ve 2'si erkek 3 çocuğundan ayrı yaşayan 69 yaşındaki Mehmet Veysi Çolak, dün saat 20.30 sıralarında belinden çıkardığı tabancayı başına dayayıp, 1 el ateş etti. Silah sesini duyup, balkonlarına çıkanlar Mehmet Veysi Çolak'ı yerde kanlar içinde yatarken gördü. Durum, sağlık ekipleri ile polise bildirildi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıkları Çolak'ı ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Mehmet Veysi Çolak hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, tabancaya ve bir boş kovana el koydu. Çolak'ın cebinden "Oğlum bana eziyet etti. Hayat bana hiç acımadı, çok acımasız davrandı" yazılı not çıktığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAVGAYI AYIRMAK İSTERKEN CANINDAN OLDU

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Boğaziçi Köprüsü girişinde bir meslektaşının maddi hasarlı kaza sonrası kavga ettiğini görünce kullandığı taksiden inen Hüseyin Kömürcü (47), başka bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Otomobilden yan parçaların fırlaması sonucu bir motosiklet sürücüsü de yaralandı.
İddiaya göre, Beylerbeyi, Boğaziçi Köprüsü girişinde Servet Özbey'in kullandığı cip, dün sabah 05.00 sıralarında, sürücüsü henüz belirlenemeyen taksiyle, maddi hasarlı bir kazaya karıştı. Her iki sürücü, araçlarından inerek yol kenarında kavgaya etmeye başladı.

BİZİ AYIRMAK İSTEMİŞTİ

O sırada yolcusunu bırakıp Beyoğlu'daki durağına dönmek için taksiyle yola çıkan Hüseyin Kömürcü, meslektaşının kavga ettiğini gördü. Otomobilini sağa çekerek inen Hüseyin Kömürcü, Servet Özbey ile diğer taksi şöförünü ayırmaya çalıştı.

Bu sırada henüz sürücüsü belirlenemeyen otomobil Hüseyin Kömürcü'ye çarptı. Karşı yöne fırlayan Hüseyin Kömürcü olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobillerden kopan parçalar, bir motosiklet sürücüsünü de yaraladı. İlk müdahalesi yapılan motosiklet sürücüsü, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza sonrası gözyaşı döken Servet Özbey, "Taksinin hiç kabahati yoktu. Bizi ayırmak için yanımıza gelmişti" dedi. Her iki yönde bir süre kapanan trafik, araçların çekilmesinin ardından açıldı.